Friday, November 9

Terperangkap dalam cuti

Memandangkan mahu cuti, aku tidur lebih awal dari biasa. Aku berharap dengan tidur awal dapat memendekkan masa agar hari cuti akan cepat datang.

Aku tutup lampu, bilik jadi gelap. Sebelum terlelap aku buat otak aku terbayang-bayang dahulu. Dalam otak aku plan, esok sampai saja Miri nak pekena Pizza.

"Dah lama jugak tak pekena makanan ruji Melayu ni". Ujar aku dalam hati sambil fikiran terbayang-bayang beberapa jenis pizza dengan extra cheese.

"perrgggh!", tambah aku dalam hati

Sambil bayang pizza tangan aku set alarm untuk kejut aku bangun pagi.

Aku tidur dengan pizza

* * *
 
"ketok, ketok,, ketok",  bunyi alarm pintu diketuk dari luar

"ketok, ketok, ketok", bunyi ulang 2 kali.

Orang kejut aku bangun tidur sebelum alarm. Aku bangun dengan konfius, sebab malam tadi aku hanya set alarm dan bukannya set manusia. Aku bangun keluar rumah.

"cikgu-cikgu sekolah kita banjir", kata sipengetuk pintu tadi dari atas perahunya



"D!",  kata aku dalam hati



Aku masih disekolah. Cadang nak macam ni je pulang rumah kat semenanjung.

11 x 5 = ??:

NIA SI DRUMSTICK said...

alala..cian..skrg ni kene at2..kang xpsl2 hanyut ketengah lautan dah..hahaha

new hope said...

giler sampai bumbung tuu

Pengecualian bayar balik ptptn, graduan cina paling ramai

Indah Mulya said...

siap banjir? huhu..tp skrg mmg musim hujan, tak sangka lak tmpt ko leh banjir..huhu..bila flght weh?

comeliness_zaty said...

skrg kan musim hujan. jadi behati hatilah berada di atas air ye..kekek.bkn di jln raye dah.

Domu-kon said...

memg musim banjir..jdi hati2 la yer cikgu..hehe

aniswany said...

mcm banjir teruk je tu.hati2 okay..meh la balik semenanjung naik sampan tu..hihi

fatin amalina husna said...

jd xdaklar set pizza dgn cheese yg di idam tuu?? huhu..sabar naa..=)

Jna marcello said...

terokknye banjirrrrr...Semoga semua nye dlm keadaan baik2 ye TC!

RazFiRa said...

kayuh perahu smpai semenanjung la.. hehe

jk!

smoga slamat sumenye

faiq said...

Nia : haha..jauh giler laut dengan tan ni..mmg x hanyut sana la

indah mulya : tula psl ujan la pulak...aku nk g kuching la..bole ko bwk aku jln2..hehe


zaty : hehe..selmt2..tgh cri ikan ni

domu : yeah2..tq kwn

aniswary :tgh mengayuh la ni..lg sebulan smpai la KL tu..hehe


fatin : hehe..xpe2..nnt aku kuar aku borong la pizza.. :)

marcello : aku tgh belaja berenang la ni..hehe

razfira: hehe..tgh kayuh la ni..lg sbln smpai la ni :)

fatin amalina husna said...

terima kasih singgah blog husna..
husna dah follow sini..=D