Saturday, November 17

Beban

Dalam cuti ini memang aku plan nak beli rumah sebiji. Aku pegang prinsip beli rumah biarlah masa muda. Orang tua aku pun setuju dengan pendapat aku.

Jadi tadi aku check-check harga rumah di sekitar Selangor.

"Bapak mahal!", maki aku sambil hentak tetikus komputer.


Aku kira statistik agak-agak dalam 2018 rakyat Malaysia dah amal benda ini. 
(sumber : plagiat dari google)

8 x 5 = ??:

miranadia said...


ada orang cakap better beli rumah dulu baru beli kereta sebab rumah ni harga sentiasa naik. tapi kalau takde kereta susah plak nak bergerak

Jna marcello said...

hahaaha So jd beli ke idok?
;)

karenontheshore said...

muda2 bgus kumpul aset. worth it.

harini beli rumah, tahun depan-resale price increase. harini beli kereta, next year-resale-price decrease.

Yaya said...

Aku dah kata beli rumah jutaria je. Taknak dgr cakap aku. Kakaka

zila manaf said...

hahaha rumah van jelah hadooo

محمد رازيق said...

rumah2 selngor memag mahal bro. nak2 area bangi ni. huhu

محمد رازيق said...

rumah2 selngor memag mahal bro. nak2 area bangi ni. huhu

Ri said...

usaha la lg cari, ada rezki dpt la yg harga dan jarak bersesuaian insyaAllah..