Wednesday, December 16

Peristiwa Dalam Bilik Persalinan (Part 3)

siri cerita sebelumnya.
part 1
part 2


Bunyi bising kat bilik persalinan Team Laos, macam bunyi kerusi terbang sambil tangan ketuk-ketuk kat meja....Dalam bilik persalinan team Malaysia pula, K. Rajagopal sedang memberi kata-kata terakhir.. Aku jeling kat K.Rajagopal sambil buat muke kerek..Marker pen dah habis 3 batang dia buat lukis susun strategi.

Lagi 10minit perlawanan akan bermula. Semua pemain dah siap-siap pakai baju dan ikat but masing. Aku duduk kat bangku, sambil ikat but kain ketat-ketat.. Malu jugak kalau, sepak-sepak bola,but yang masuk gol..Jadi aku buat ikat mati..Memang ngam-ngam dah kasut aku ni..

Tetibe K.Rajagopal datang kat aku.. Dia bisik kat aku..
"Faiq malam ni ar, kamu kasi sumbat gol ya"...(dlm loghat india)

Aku angkat satu jari....buat muke kerek sambil angguk-angguk..K.Rajagopal pun angkat satu jari ibu sebagai balas, tanda mempercayai aku..

Ni sekarang kitorang satu team tengah beratur nak masuk padang. Debar-debar jugaklah dengar sorakan penonton. Tapi yang aku dengar dari penonton Laos je, Malaysia mana? Aku taw semua rakyat Malaysia sedang tengok dari RTM 2.

Selepas tu, pengadil-pengadil perlawanan pun keluar sorang-sorang dari bilik persalinan mereka. Sorang-sorang muke pengadil aku tengok sambil buat muke kerek..Gerun jugak sorang-sorang pengadil tu tengok muke aku..

Last sekali, pengadil yang ke-4 keluar dengan wisel lilit kat tangan...Gaye die jalan agak kerek..Die ingat die jalan macam tu, aku tak berani marah die dalam padang nanti..huh, kirim salam la..

Aku buat muke kerek lebih sikit kat pengadil no4 tu...Aku tengok tepat-tepat muke dia,...Aku rasa macam biasa jer jumpe mamat ni...Die pandang aku dengan muke takut-takut. Aku tarik-tarik rambut pikir, siapala die ni...

Selang 10saat.. Aku jerit "haaaaaaa kau!,aku ingat" sambil kasi penumbuk kat muke pengadil no 4 tu....

Dia jatuh tersembam ke bumi..Aku sambung pijak-pijak dengan but kain aku..sempat 3 kali pijak pihak polis Laos tangkap aku....

Sambil-sambil kene gari, aku jerit...

"sial kau Tongchai".....

29 x 5 = ??:

Cik Cookie said...

bilik persalinan rupanya
igt bilik bersalin

sharamli said...

eleh..eksen je lebih...

bkn pengadil tu ke yg kasi penumbuk..

menipu lgik kn?mak ckp xbaek tipu tau..nanti kena panah petir..ha3

sharamli said...

w0it...igt da 1st td...argh..asal time kit0rg k0men sama..tp cik c0kie dpt 1st..bl0g k0 p0n tipu erk..

faiq said...

hahaha....saba2...len kali bole lg jd first..semoga berjaya

weyh sbb nila aku xley main mlm tu..seb bek mlysia mng gak

Syarifah Nadiah said...

weh betol ke haha. nk caya ke tk ? em kompius

saypOOL rafhtello said...

aku tengok takde name player name faiq..haha..maybe penyokong.. =)

cik lizi said...

nk ckp dgn syarifah nadiah kat atas...
jgn caya~hehe ;p

Appleartwork said...

patut dapat main Malaysia senang2 Rajagopal abg kandung ko

avid gunner said...

babi tipu...suma siri cite tipu...haha...

Wanie-san said...

hahahah! bangun wei!mengigau ke ape ni???
penipu ko!mane de kes
rakyat m'sia kne tangkap ngan polis loas!cis! hohoo

BuLaN iTu aKu said...

laos kat malaysia ker...
salam perkenalan...

nape cakp tq ye?

ellenyna said...

haaa ???? I tengok je Laos vs Msia. Heh.

faiq said...

PS utk semua: AKU TAK DPT MAIN, TIME LAWAN LAOS,SBB PASAL NI LA..AKU KENE TANGKAP MASUK LOKAP KAT LAOS.NASEB BAIK CERITA AKU INI TAK MASUK BERITA HARIAN..MALU JER, DENGAN RAMBUT DREADLOCK MASUK LOKAP

cik biskut: sbnrnya bilik bersalim

sharamli: aku x tipula

sya: penh ke aku menipu?

saiful: aku kt lokap..mne masuk tv

cik lizi: xyh ssh..aku dh ckpkan

amir: abg muncha la

avid: mne ade tipu bai..cite bnr

wanie-san: akula kes yg pertama..ko masih nk mntk sain kt baju lg x? hahaha

Bulan: Laos dekat2 sikit dgn negeri melaka

ellenyna: kalo x msuk lokap, ko psti dh nmpk aku main

hans said...

hahahhaaha
aram toi
agak2 la nak tipu woi
hahahahah
nama ko xder dalam senarai
hahha
gelak2 jer aku baca benda nih

faiq said...

hans isaac: ko biar betul name aku xde?? aku tak tipu la..ini citer siyes...aku rase diorg saje buang name aku, untuk tutp kes pukul aku..siot jer

Noorlaila Mohamed Nor said...

15x5=75

Noorlaila Mohamed Nor said...

siot aku tertipu
haha

iezat n hobbes said...

lu tipu lagi gua bagi tau sama pakcik aladin

iyllienaz said...

haha..mmg terbaik rekaan cerita ko..aku puas hati..

NOOR FATIN said...

wahahha..
ko mmg ada idea byk la faiq..aku pn xleh tfkir..agagaga

NOOR FATIN said...

wahahha..
ko mmg ada idea byk la faiq..aku pn xleh tfkir..agagaga

Siti Fatimah Nabihah said...

ish.. kalu la btul kejadian ni.
mmg hebat la..
hahaha.. aku leh trima cita2 rekaan ko ni..best2

NanaJohn said...

faiq;

kau memang pandai buat cerita..serius..kau tanya aku so dgn ikhlas kau pemain bola ke?

youknownothing said...

blahlaa.hahaa

syifa' said...

haha!
1st time bace, macam da nak percaye...
skrol bwah lagi...
laaa~
;DD

asmarali said...

speaking ngan abah ke faiq.... hahaha

balqissy said...

ah, xnk caye. please3

Kaito said...

la...aku ingat apa la tadi..huhu

hans said...

haha
cam haram je
ekekkeke
asal ko xupdate kemenangan malaysia?
hehehe