Tuesday, December 29

Budak-budak MU ngan Arsenal ilang tah kemana!

Semalam,aku balik kolumpo naik bas Park May. Driver bas dah macam bawak motor. Aku cari port tepi tingkap,layan gula-gula hack,duduk senyap-senyap. Naik bas takde aircond ni buat aku terkenang zaman sekolah.

Dulu masa awal tahun 2000-an, ramai budak-budak sekolah naik bas pergi sekolah masing-masing. Budak-budak sekolah dari Klang dan Sungai Buluh berebut-rebut nak duduk kat bahagian belakang. Kerusi yang dicantumkan panjang tu. Duduk terkangkang memekak macam kat dalam party liar. Muke sekor-sekor buat-buat ketat.

Masa aku form 1, aku takut jugak dengan budak-budak tu. Tapi bila aku form 2, aku dapat taw, budak-budak tu bile balik rumah, kuar rumah pun tak berani takut kene pukul dengan ayah. Tak samseng la macamtu. Sejak tu aku tak takut dengan diorang. Aku pulak buat muke poyo kat diorang. Diorang senyap jer..

Sampai kolumpo malam. Aku tahan LRT,suruh anta aku ke rumah. Sampai rumah, aku campak beg terus tuka pakai singlet dengan suar bola. Dengan singlet pagoda dan seluar bola, aku gerak gi mamak. Yeah! Chelsea lawan Fulham. Aku cari port terbaik.

Dengan teh"o" aku layan Chelsea main. Petang tadi time dalam bas aku message Ancelloti. Aku suruh Ancelottu jangan bagi Obi Mikel main malam ni. Ancelloti reply "ok". Tapi bile aku tengok malam ni, si budak Mikel tu main. Panas jer aku dengan Ancelloti. Aku call-call dia tak angkat.

Masa tengah call Ancelloti.
Tup...tup..tup
Fulham dah golkan 1. Budak Gera golkan. Cilakak, baru 4 minit main. Aku dengar brader belakang dah hentak meja guna kaki sambil maki-hamun dalam bahasa Jawa. Aku dah panas dengan Ancelloti. Aku call-call tak dapat gak.

Lepas sahaja Fulham golkan. Henpon nokia lama aku tak benti-benti berdering. Bunyi Sinchan membelah suasana maki-hamun brader belakang. Membe aku yang budak-budak Manchester ngan Arsenal call, semata-mata nak kutuk aku. Letih jugak aku mahu layan sorang-sorang. Time ni aku tahan saja maki hamun budak-budak Manchester dan Arsenal.

1st half tamat..
2nd half bermula..

Aku tengok Chelsea dah start main dengan baik. 4-5 kali juga hampir menggegar gawang. Nasib baik Swazenger tu jumpa bomoh sebelum main, kasi kebal. Kalo tak memang 5 biji dah masuk. Pastu minit keberapa tah Obi Mikel dikeluarkan. Aku senyum sinis, sebab aku taw ancelotti mesti ikut cakap aku punyer.

Permainan Chelsea terus berubah macam Malaysia lawan Vietnam. Minit 72, Drogba tanduk bola masuk ke gol. Aku melompat. Teh "o" aku tumpah sikit kene brader kat sebelah, tapi aku buat bodoh. Brader yang belakang aku tadi, ketuk-ketuk meja sambil jerit "yes","yes",yes!!"

Aku dah siap sedia nak maki hamun budak-budak Manchester ngan Arsenal kat kampung aku. Sedang aku taip message, tetibe brader belakang aku tu ketuk meja lagi sambil jerit "yes",yes"yes!!"... Chelsea gol lagi. Tak sampai 2minit pun..

Aku tekan button cancel utk anta message.

Aku cari kat phonebook henpon, no budak-budak Manchester ngan Arsenal kampung aku. aku dah sedia nak maki hamun diorang balik.

Aku call sorang-sorang tak angkat.... huh!

18 x 5 = ??:

sharamli said...

w0i..w0i..

kejap kata nak mesej kejap kata call..

mana 1 bt0l ni?

imHepPie said...

ada kedit ke tu??

enyheartsdiamond said...

hahaha..depa tao pasaipa..sbb tu takmau angkat :)

NUke_Rude said...

hahaha.. chelsea! geng geng!

Shahrul Azry said...

eleh team loser la chelshit tu..kah3

faiq said...

sharamli: td versi unedit...ni bru siap

imhepie: ade lg 60sen

enyhatibelian: tu la pasai

nuke_rude: yeah you!

azry: shadap la u..tgk la champiang liga nnt..spe juara

saypOOL rafhtello said...

aku man u fans..
jage2..

iezat n hobbes said...

kalau drogba pegi piala afrika macam mane pulak?

Eyriqazz said...

Aku Sokong AC Milan...Hahahaha..

http://eyriqazz.blogspot.com/

shakinah said...

kau kalau bab cerita gebang betul.

hahaa

misz benida said...

bdak2 MU kt cni la..
jgn brani2 kutuk ye.

balqissy said...

aku sokong si shakinah ni :)

i'msosupernotcool said...

lu tak call gua..
xpe2
lu tunggu ini malam..
ahaha..

twinktwink♥ said...

ahha,emosi bola
ksmplnnye laki jawa blakang ko uh same jer cm koo!!

Nashays said...

menang kasik can jer tuh!!!

Farihah Ahmad said...

apa brader2?? teh O nko tu kena aku tawu taaakkk!!

NOOR FATIN said...

aku pnyokong kuat MU.
seb bek ko xde num aku..huahua

faiq said...

saypool: MU cap ayam

quyu: MU cap ayam

eyriqazz: aku pun..sbb ade pato

ikin: xpun

mis benida: MU cap ayam

balqis: xpun

imsosupercool: no lu wa lupa

twinktwink: ko suke die an?

nashay: MU cap ayam

farihah: hahahaha..ko ke?

fatin: MU cap ayam