Thursday, December 24

Hanya tahun ini sahaja berlaku

Petang tadi aku ada training bola. Coach kate minggu depan kitorang akan lawan dengan Manchester City (Kelab dari Indonisia). Coach kate kelab tu power, tak penah lagi kalah sejak dari tahun 1978 (tahun ditubuhkan). Jadi coach kate, dia nak buat Tanjong Karang FC pecahkan sejarah mereka dengan kalah pertama kali dengan kitorang.

Coach kasi training lebih sikit hari ni. Dia suruh lari turun naik bukit 42kali sambil bawak tong gas. Kesian kat mak-mak kitorang. Hari ni tak boleh memasak, tong gas semua budak-budak ni bawak gi training. Setakat turun naik bukit 42kali bawak tong gas, tak jadi masalah langsung kat aku. Macam rasa gi pasar jer. Tapi aku tadi mendapat no kedua terpantas menyelesaikan 42pusingan. Yang first tu aku kasi chance jer, saje malas potong die. Training tamat.

Ni malam aku nak tido awal. Tetibe dah malam badan rasa letih, mungkin aku dirasuk hantu. Hantu ni sikit-sikit makan tenaga lelaki aku. aahh.. Selepas baca doa tido, aku pejam mata..

Sejam berlalu,...
Dua jam berlalu..

Cilaka..aku tak boleh tidur.. Anjing jiran aku memekak malam-malam. Mungkin anjing-anjing ni jumpa hantu juga. Tapi cilaka, takkan jumpa hantu pun nak menyalak. Anjing takut hantu jugak ke? Tak anjing betulah kalo takut hantu.

Aku mula panas. Aku ingat nak sembelih jer satu-satu. Siva Manan cakap, anjing sedap dibuat tomyam. Aku pergi dapur ambil parang panjang. Aku asah kasi tajam. Aku tahu kalo tak tajam itu satu penyiksaan terhadap binatang. Sambil bakar kemenyan, aku limaukan sikit parang aku. Mulut aku kumat-kamit buat-buat gaya macam baca mentera. Harap roh-roh ghaib faham kemahuanku..

Aku melangkah penuh gagah. Ala-ala hang tuah di zaman Melaka. Tidak lupa, ya..aku dengan muka poyo...

Hah!

Kawasan rumahku sudah jadi padang jarak, padang terkukur? Bila masa Mahsuri menyumpah Tanjong Karang jadi padang jarak padang terkukur.. Aku campak parang, aku cari tali..

Aku mahu ikat anjing-anjing tadi, buat kereta luncur...Ayuh bawaku meluncur di salji ini! Yeah Tanjong Karang sudah turun salji...

16 x 5 = ??:

enyheartsdiamond said...

i yg sumpah tmpat tu :)

saypOOL rafhtello said...

ko yg kena sumpah kot.. haha..

iezat n hobbes said...

last makan kaki bila?

I_Hate_Lolipop said...

masih bermimpi kau ek?

Noorlaila Mohamed Nor said...

baru perasan
seliparbuatanmalaysia
aku folo la
sbb sama2 selipar

iyllienaz said...

haha..padahal da tdo lame, ada hati ckp xley tdo..

NOOR FATIN said...

ko mamai ni faiq..kan kan..
anyway ko dok tanjung karang ke?
sawah sempadan?

avid gunner said...

kalau tanjung karang bersalji, aku kerat kaki aku.

meo pak choi said...

kalau ade salji.lehlah makan ais kacang byk2...

best siot!

.ella ainnadjla. said...

sah dah mkn sumpah tu...=p


btw
hello...

jejaka anggun said...

apa yg ko merepek nih labu?

maira adreanna said...

meluncur salji ? rupenye ini lah santa yg dicari

imHepPie said...

kesian aku tgk ko..demam eh?

balqissy said...

xleh blah. ish3

Syarifah Nadiah said...

huh merepek tak kira entry

Wanie-san said...

Pernah kne sekeh sampai juling x??