Wednesday, December 9

"Lu esok, luse dan hari-hari lain lu cuti la"

Pagi ni aku tak kerja lagi. Jam loceng bentuk strawberi aku tak berbunyi. Abes bateri agaknya. Tak boleh salahkan diri aku la bangun lewat. Salah jam!. Aku tengok skrin hanpon Nokia aku. Ade message, tah bile masuk pun aku tak sedar.

"Lu esok, luse dan hari lain-lainnya lu cuti la.. X yah susah dah datang kerja!"

Message tu dari supervisor aku, Dia Cina dengan rambut ungu. Gaye dia macam marah. Tapi aku tak reply, mahal!.....5sen bole beli gule2 getah buat ilang bau rokok.

Dalam pukul 6 aku cuci tangan pastu bancuh milo buat-buat basah tekak.. "Peh kaw,!"aku test rasa guna hujung jari kelingking.. Kalah Mamak-mamak kat sekeliling buat milo. Kalau diorang ambek aku jadi pembuat air, dah lama dah kedai mamak kat kawasan sekitar rumah aku dah jadi hotel. Time tu bole aku charge gaji aku RM 15K bancuh milo.

Sambil layan cerita " Cinta Balqis", aku minum milo guna sudu teh. Kalo gune sudu teh buat minum milo lebih jimat . Boleh minum lebih lama dari kenekan cawan terus ke mulut.

Minum milo otak jadi sehat dan kuat. Aku fikir-fikir. Lebih baik aku balik kampung. Biar la mak ayah nak cakap apa. Asalkan aku makan tak kene keluar duit. Paling kuat 2 hari bebel, pastu diorng pasrah..

Duit aku ada 15 ringgit. Buat tambang bas RM7.50. Baki lagi tujuh setengah buat beli winston 14 ngan gula-gula getah. Yeah!, mission akan berjalan esok....

20 x 5 = ??:

balqissy said...

sabar~ try interview lain plak,k ^.^

Ery Farieha said...

kne pecat kah itu?
alahaiii~~~

Anonymous said...

aku dah offer kau keja jadi bibik rumah aku..xnak..tu la,degil lagi

-ikin-

et said...

huhuhuuu..tabah oke..

err..bancuh milo pon boleh dpt gaji beso gtu ke? hebat~

PeQ GaRaGe said...

siot tol.. perangai tah ape2.. hahahaha...

p/s: bancuh milo utk aku satu.. haus gak lpas bace cter ko.. hehehe

iezat n hobbes said...

wei punggung!
lepak rumah gua dulu sblm balik..

NOOR FATIN said...

gaju rm15k utk bancuh milo? hahaha..

meh2..jd bibik umah aku meh..
sbulan rm50..mahu??? =p

NOOR FATIN said...

gaji*

Shahrul Azry said...

pemalas jugak setan ni!

oranglidi said...

rilek.. lu nak bangun petang wa ade satu keja untuk lu.

tokeh.

imHepPie said...

meh keja bela kambing ngan abg aku la

riBEna said...

slumber ag kne buang keje ek
btoi2 kool ar weh!
hahaha~

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

mau jadi skandal part time ku?

hahhahah makan pakai umah semua di tanggung beres.....kekekkeke

Siti Fatimah Nabihah said...

ko mesti xlupa dgn rokok ko tuh! hahaha.. sedapt sgt milo ko tuh? erm.. balik kg lagi haru biru kut.. hehe

qishie said...

hadoi~ko bukak syarikat sendiri la cemni

Syarifah Nadiah said...

mai keja kt umah aku arr haha

faiq said...

balqis: noktah dah!

ery: kne naik pangkat

ikin: kau je la jd bibik kt umh aku

et: aku sdg saba la ni

peq: ko sediakan milo sepekt bak aku bancuh

ijat: rumah lu xde pizza, wa xnk lepak

Fatin: sehari rm50 bole x?

azry: belum cukup malas

orglidi: keje pe? mcm bermint

imhepie: ole x gua jual kambg2 abg lu?

ribena: tp aku rase hot je..ape kes

yanie: oh skandl kamu..bole juga..haha

fatimah: smbutan meriah je balik kmpg

qieshi: mau jual pe?

sya: umah ko bole dpt gaji rm100 sehari x?

dianna said...

gile kedekut. hahaha

balqissy said...

faiq, ko nk jadik travel agent x? lumayan kalo ko pandai buat marketing kat student cukup la. kalo berminat, contact aku kat email, ym, ye

id:balqissy

kalo x minat, xde hal =) saje nk tolong2. ehehe

NOOR FATIN said...

kalau sehari rm50..tggu gaji aku rm8000 sbulan dlu ek..huahuahua