Sunday, December 13

atuk depan 7/11 buat keje cam siput. (Part 1)

Sorang-sorang member aku budak bola Malaysia anta mesage. Sekor-sekor bangge cakap diorang dapat kalahkan Thailand. Si Fakri Saarani lagi la, anta message punya banyak. Hampir habis jugakla ruang memori hp aku simpan message dia. Die saje nak jeleskan aku, die dapatkan gol kemenangan Malaysia. Takpela, aku tak jeles pun Fakri..Aku reply pendek je kat semua. Aku tulis "tahniah dan teruskan usehe" jer. Kat K. Rajagopal jer aku reply lain sikit.

2 minggu sebelum Team Malaysia ke Laos, K. Rajagopal ada message aku. Die suh aku join team ke Laos. K. Rajagopal risau, striker Malaysia tak tajam sangat, jadi die nak ambik akulah jadi striker utama. Aku reply, "taknak" masa tu. Aku tahu tugas negara kene dahulukan. Tapi takpela sekali sekala buat jahat. Macam pepatah Melayu gak, "buat baik berpada-pada, buat jahat jangan selalu. Tahun depan World Cup 2010 aku joinla Malaysia. Lagi-lagi dapat lawan Brazil. Mesti boleh ayam-ayamkan Brazil. Ronaldinho bukannya hebat sangat. Aku tolak tu pun bukan ape sangat, aku baru dapat kerja, lagi satu but bola aku tak siap jahit lagi.

Pahal tah atuk duduk depan 7eleven tu lambat sangat jahit kasut aku. Deposit dah bayar dah..ish...

Kan K. Rajagopal ade message kat aku yang dia bangge dapat kalahkan Thailand, so aku reply la. Kat dia ni sorang jer aku reply lain sikit. Aku cakap kat die, yang aku dah kene benti keje dan free sekarang. Aku agak nak main balik jadi striker. K.Rajagopal kate ok, nanti dia anta kapal terbang askar jemput aku ke Laos.

So, esok aku akan ke Laos. Tak sabar aku nak tengok muke-muke penuh harapan budak-budak Malaysia bila jumpa aku nanti. Ni aku tengah berkemas. Aku pinjam but kain jiran aku. Nasib baik saiz kaki dia 7setengah jugak.

Tak puas hati tol aku ngan atuk tu.. Dah 3 minggu jahit kasut tak siap-siap gak..

Nanti semi final kitorang akan lawan tuan rumah Laos. Kemungkinan besar aku jadi striker utama. Jadi korang tengok la aku main nanti k. Kasi sokongan sikit kat skuad harimau ni. Kalau korang tak kenal muke aku macam mana, tengok kat belakang baju. Aku yang ada nama Faiq, nombor 69. Mungkin aku buat rambut Dreadlock time main nanti.

Ok, aku pergi dulu..
Gementar jugak nak lawan Laos ni..hush

17 x 5 = ??:

iezat n hobbes said...

lu main bola sendiri pun tak lepas..

PeQ GaRaGe said...

bab menipu mmg ko no 1... hahaha

Syarifah Nadiah said...

kutuk je lebey huuu

NOOR FATIN said...

btol ke ni weyh?? *aku hmpir pcya nih*

sharamli said...

ntah..bab menipu memang pandai

asmarali said...

sukan sea xde negara kulit gelap weh... ko mna boleh join. hehehe igt2. ko no 2 aku no 3

saypOOL rafhtello said...

klu ada player plg jujur.aku vote ko.. =)

Appleartwork said...

mengarutla lu..adoiii...

dianna said...

weh penipu. tak percaya langsung. haha

Farihah Ahmad said...

kenapa mereka xcaya ngn ko? aku caya wey~

Wanie-san said...

hahahaha ...ak t'pedaya..
serius..bace ngan kusyuk n tawaduk!

Ery Farieha said...

hahahhahahaa (mampu ketawa je)

eza roslan said...

ah mmg semat ko..
aku sokong ko..
sebab semua komen tak percaya pada kreadibiliti ko..
selamat berjuang faiq!

I_Hate_Lolipop said...

ko lawan kat Laos ke? mak aku pun lawan kat sana gak..hurmmm~

faiq said...

quyu: lepas la bai

peq: aku siyes la

sya: aku puji la

fatin: percayala..btol2

sharamli: aku x tipu la

asmaq: ang bodola,dh la itam, kaki bangku lak tu..hahah

saiful: vote aku player terbaik skali

amr: x pun

dianna: x tipu la

farihah: bgs ko..aku siyes x tipu

wanie: bce ngan kyusuk, bgs2

ery: itu yg aku harap

eza: ko mmg kwn sejati..mcm ni nk paw mekdi la

ibnclolipop: mak ko sukan pe?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

ni sah2 main bola ping pong nih

hahhahhaha

eza roslan said...

janji ttp janji.
ko dah sebut nak blanje aku dulu.
padah sape yg langgar janji. hahah