Sunday, December 6

Nak Tahu 1- ( Adakah anda dirasuk syaitan)

Aku rasa hari ni aku nak kasi pembelajaran kat korang la. Asik-asik Dr fazilah Kamsah jer, aku pun nak try. Apa kau ingat aku tak boleh. Aku tulis dalam bentuk "puilu".

Hari ni hari Sabtu,
Kau cuti,
Kemudian kau bosan,
Kau bukak tv,
Tv 3 keluar,
Sebab,
malam tadi kau tengok Nur Kasih.

Tv 3,
Telenovela dari Venezuela masa tu.
Kau tak suke,
Sebab bila dialih bahasa,
Bunyinya macam gampang,
Kau tuka siaran,
Kau tekan 2 kat button remote.

RTM 2 yang keluar,
Cerita masak-masak,
Kau suke makanan,
Dan ofkos makan,
Tapi kau tak suke Chef Wan,
Jadi kau tuka siaran lagi,
Kali ni kau tekan 9.

Channel 9,
Time ni iklan Ubat gigi,
Kemudian iklan stesen,
"Dekat di Hati",
Rancangan Halaqah bersambung,
Kau cuba dengar,
Kau cuba paham,
Lepas 3 minit,
Kau tertido.

Itu tanda kau dah kene rasuk syaitan!


Muka Ridwan Smith masa kene rasuk syaitan

Glosari

1- Puilu =
sebuah karya sastera Bahasa Melayu yang ikut sukehati penulis la nak tulis macam mana.

10 x 5 = ??:

Shahrul Azry said...

macam syaitan!

qishie said...

haha..setan sungguh

NOOR FATIN said...

nightmare tgk muka tu.aih

Farihah Ahmad said...

nko le kena rasok...

°šYąňáĐyą° said...

huhu huduh glep

iezat n hobbes said...

gosok jangan tak gosok!

asmarali said...

woi... ape2 pun, pic 2 lagi hemsem daripada ko ha.. cam na ni weh..

cik peah said...

mmg syaitoonirrajiimm..haha

Siti Fatimah Nabihah said...

ya allah. mengerunkan! takutnya..kira muka ko mcm tu ker? hehe

Anonymous said...

sial la f8...