Tuesday, January 12

Tulis sebelum tido

Dua tiga hari ni agak lewat aku bangun pagi. Mengelabah juga bersiap setiap hari. Sebab huru-hara jalan ke bilik mandi saja dah pecahkan 2 biji gelas. Tapi sape tah benggong letak rak cawan depan pintu tandas. Aku agak ada budak-budak rumah aku buat urine test kot pagi-pagi, huh!...Mandi, aku mudah, 30 saat dah boleh siap. Aku mandi guna air mineral, berkualiti sikit. Mandi sekejap pun takpe.

Pekena baju semalam, seluar semalam, stokin semalam dan kasut semalam aku gerak pergi kelas. Sampai kelas ngam-ngam pukul 8.10 pagi, lewat 10 minit. Lecturer aku tak banyak cakap, dia kasi pelempang sekali kat muke dah kire settle. Sambil salin nota tangan kire aku sapu-sapu pipi kanan buat hilang pedih kene lempang.

Semua ni berpunca dari jam loceng Rolex aku yang tak berfungsi dengan baik. Aku agak ade shot sikit sistem dia, sebab tu tak berbunyi. Kalo bunyi pun, macam mau tak mau je. Aku agak nak pimp-my-ride jap la jam loceng ni. Setakat teknologi jam Rolex, biasa-biasa ja, tak payah anta kedai aku boleh buat. Aku ambik garfu, pembaris besi ngan pisau potong bawang.

Aku guna hujung pisau bawang, buat bukak skru-skru jam. Lepas lapan-lapan skru dah terkeluar, aku bukak kaver plastik nak tengok sistem dalaman.

Peh! macam zoo!

Aku tengok dalam jam loceng ada 2 ekor lipas 1 ekor cicak. Telur cicak ade 3. Sawang-sawang banyak tapi labah-labah takde. Kenapa takde ayam ke, atleast aku boleh sembelih. Aku ambek garfu, aku garfu sekor-sekor binatang. Tersusun cantik tiga-tiga ekor binatang kat garfu stainless steel aku. Lipas kat bawah, pastu cicak kat tengah-tengah and last lipas. Aku campak garfu tu dalam tong sampah.

Dengan guna pisau bawang tadi, aku skru balik jam loceng aku. Aku test-test, tak bunyi jugak. Aku campak jam loceng tu dalam tong sampah tempat aku campak garfu tadi..

Aku message lecturer, suruh kejut aku sok... Gud nite.

10 x 5 = ??:

sharamli said...

beng0ng!!































































kejut aku gak s0k

Shahrul Azry said...

macam cilake..

shakinah said...

cari gaduh betul

iyllienaz said...

haha..mmg malang sape jadi lecturer ko...

Nashays said...

yay geli laaa cucuk cicak ngn garfu..
apsal x keringkan ajer binatang2 tuh!!

avid gunner said...

haha...hiperbola gila ko ni...

Wanie-san said...

ko ni mmg xabis2 dgn dunia kayalan ko 2..iksh2....

Cik Cookie said...

CC alarm lagu tik tok dr keisha cole

saypOOL rafhtello said...

kejut aku ngan sha esok pagi..kelas aku kol 8..

imHepPie said...

isk...da mkn ubat?