Thursday, January 21

Elektrik

Giler ape bil elektrik rumah aku bulan lepas adalah Ringgit Malaysia 318.75 sen. Baru duduk empat orang. semua lelaki. Rumah takde pun aircond, mesin basuh, peti ais dan pembakar roti. Mesin jahit lagilah. Yang cuma ada papan carom sebijik. Jadah ape sampai Ringgit Malaysia 318.75 sen.

Memang tak puas hati.
Aku dengar rumah sebelah bini uncle mamat membebel memanjang gara-gara bil elektrik rumah diorang bulan lepas sekitar RM1200. Semalam aku nampak Uncle Mamat keluar rumah beli sayur dengar satu kuali tercacak kat kepala. Badan tangan calar balar dan tompok-tompok lebam.

Rumah dia aku tak heran. Sebab Uncle Mamat memang 24 jam main Winning Eleven. No wonder lah bil elektrik sampai sibu dua. No wonder la jugak , bini dia juga mengamuk. Uncle Mamat lawan aku kalah jugak. Apa citer training lame-lame? Huh!

Dua-tiga hari ni kalo aku hilang, maknanya aku dengan budak-budak rumah aku tengah sibuk-sibuk cari wayar-wayar yang bocor la.

Solitape dah beli 6 gulung.
Harap-harap takde sape-sape masuk ICU kene rembatan elektrik.

18 x 5 = ??:

green said...

deyy..stapler sudah..

shakinah said...

solitape ye?

Shahrul Azry said...

macam cilake..

i'msosupernotcool said...

bole men tampal2 je ke?
hebat!!

PeQ GaRaGe said...

aku syak ade org seludup letrik ni.. hahaha..

p/s: rembatan ke renjatan? wakakaka

yaziith su anaz said...

insyaallah tak.
beli yang wane itam punye.

RoSe_ViOleTE said...

elektrik bocor mcm paip yg bocor plak ye?

Cik Cookie said...

perghhh...
boleh hangus rumah

saypOOL rafhtello said...

pakai lilin je..

rizputra7 said...

korang makan elektrik ker??

iyllienaz said...

haha..klo ko masuk icu, jgn lupe update blog..haha

kambeng said...

aku dh siapkn ros sebakul nk dtg pusara ko nt,

xyh byr balek.mmber mmber tadak hal.

eza roslan said...

faiq!

Wanie-san said...

perghh kalah umah ak..pakai pelita jela..=p

meo pak choi said...

mahal tul... kalah umah bujang awek.

hahahaha

gantung spender kat kipas dpt kurngkan penggunaan letrik

Farihah Ahmad said...

Letrik umah nko cacat ke hapa.. Xreti matematik nk kira ringgit mesia dan sen yg sepatutnya...

avataraang said...

aku dah agak semua ni..sebab 2 aku masih duduk rumah sewa kerjaan sebab mereka yang bayar letrik..aku cma byr 8000sen sebulan..mudah, xfkr byr letrik, air, tambahan ade maid lagi..

Syarifah Nadiah said...

idea mu mmg hok baguh