Saturday, December 22

Sekolah pendalaman

Pagi tadi sedang aku menonton televisyen, mak aku tetiba menyapa,

"kau nak ke pindah ke sekolah bandar, mak ada kabel yang boleh tolong",

Dengan mata masih layan televisyen cerita Maharajalawak rewind aku menjawab,

"taknaklah.. duduk bandar tak sihat, dalam hutan banyak oksigen".

Lepas-lepas aku menjawab, mak aku terus rancak sapu rumah, tanpa menanyakan soalan-soalan lain lagi.

10 x 5 = ??:

MizahHazeL said...

tu lah, dok pedalaman best lagi. sekolah kampung best.

Payeh Kuced said...

sekolah aku takde la pedalaman just luar bandar.. best2.. tenang ja hidup..

hnahdy said...

hana harap hana dipostingkan di sekolah luar bandar.. :)

misz aisya said...

tabah btol ko idup kat P3. aku duk kat kelantan pon asyik nak blik melaka je.

rase mcm nk buat solat hjat supaya kerajaan xhantar aku ke pedalaman. aku anak bongsu weyh, kalau aku jauh, xde sape jaga abah. hehe. :p

CekbOlat-bOlat said...

bolat nnt nak mintakk pedalaman jugak . bestt . merantauu gitew .

haha kitaa pongg bakal cikguuu :p

karenontheshore said...

prnh dpt offer swasta ngajar sna, oldman kata x payah ktanya orng sna b'sungguh2 nk blik sni aku plak gatal nk ke sna.. well, masih muda ini msa nk kenal dunia nk mrantau..itu aku kta, eksyen lbih.

tup2 dpt offer gov posting smenanjung je, sdikit hampa sbb dngr2 bnyk nk bka kt sna tpi ak x dpt. tpi syukur ada hikmah smuanya.. ada benda yg buatkan aku hrus stay bhampiran dgn kluarga skrgn. tuhan dh plan cun2 smua nya..

x kesah mana berada jnji niat kita tu pnting. didik ank2 akn dtng.

Jna marcello said...

dok kampung tenang makkkk ;D

Razfira said...

CITER KT BANDUNG PLIS

Miss Zahirah said...

btul2.. kt bandar udara kotor.. buktinya bru 2 hri basuh kete,
calit 1 jari kt kete, dh hitam..
-,-

fatin amalina husna said...

amboi..haha..bagus2..
susah nak dpt cikgu yg berhati nurani mcm nih..=D