Tuesday, December 4

Life Of Pi



Semalam memang aku teringin nak tengok wayang. Jadi pukul 8 malam aku pandu kereta menuju Sunway Piramid dengan abang. Kereta aku memacu perlahan menuju Sunway Piramid. Sambil pandu takut juga kalau-kalau kena jerangkap samar AES.

Sampai-sampai aku terus tuju tingkat paling atas cari tiket wayang. Aku beli tiket wayang paling lewat malam dan 3D. Filem aku pilih "Life Of Pi". Lepas itu aku pilih seat tengah-tengah.

" RM 40 encik", kata juru kaunter.

"bapak mahal  tiket 3D sekarang, tahun lepas aku tengok baru RM 15", ujar aku dalam hati sambil muka relak keluarkan not RM 50 untuk bayar.

Sebelum beredar dia bagi aku spek mata masih dalam plastik. Rupa-rupanya sekarang diorang bagi spekmata sekali terus boleh bawak balik. Kira harga spek dimasukkan sekali dalam tiket. Ini mesti kes spek mata yang diorang bagi pinjam dulu asyik hilang kena rembat dengan rakyat Malaysia.

"kampung juga aku baru tahu", hehe, ujar aku

Pukul 11.50 malam aku masuk wayang, Keadaan wayang agak padat dipenuhi penonton-penonton lain. Top juga filem ini ramai peminat. Jadi malam itu aku tengoklah wayang cerita "Life Of Pi". Cerita berlansung dalam 2 jam.

Selepas wayang habis, aku keluar ikut pintu depan. Lepas keluar aku nak masuk wayang semula, nak tengok cerita tadi sekali lagi. Bapak best!

22 x 5 = ??:

my name is ivana said...

banyak orang bagi good-feedback pasal cerita ni.. :) aku tak taw sebab tak tengok lagi...

MizahHazeL said...

cerita tu mmg best!

Jna marcello said...

PYRAMID? wahh~! hehe
best tak crita tu?

Indah Mulya said...

ak nk tgk movie ni, tapi ak xdak geng la weyy..huwaaarghhh..ko tak yah nk jeleskan ak lg..skian..haha

Niswatus Solikah Samik said...

memang best giler citer ni! kesian pi kena kencing dgn rimau tu! haha! tp sedih bila pi nanges pasal rimau tu x ckp tq kat die.. hmmm.. cian pi..

miranadia said...


best ker? download je ar. malas betol nak pegi tengok kat panggung. nanti dapat tengok dua wayang.

♥ Miss Hearty ♥ said...

ohh, best ek? kena tengok neh :)

fifie said...

Life of Pi tu english ke apa ? Alahhh lame nya aku. Lagi satu kampung pasal baru tahu jugak nie spek 3D dah boleh bawak balik. haha

Ain Norainsyah said...

Cam best je cite tu. kena tengok ni.

jual ng spek 3D tu sekali? haha... comel. :P

kak nora said...

salam kenal..dari bunda..

Payeh Kuced said...

muhun lepas ni up entry pasal spek tu pulak... hee

Razfira said...

la.. slalu tgok kt sunway x dpt spek tros pun... cis

MizzTina said...

ramai kata best..ok, kena tgk ni

Miss Zahirah said...

mahalnyer!
rsanya bru 3,4 blan lpas hrga still rm15 lg..
cpat naik harga ni

CekbOlat-bOlat said...

ok2 lepas ni saya pulak .

omak best !

-meeSUPERGIRL- said...

cte nah best !

fatin amalina husna said...

kawan husna ckp best jugak!! =D

tp x dpt nk tengok lg..huhu..

misz aisya said...

membuak darah gua nak tengok citer ni!!

chemay said...

hamboihhh mahal betei 3d sekarang.
haritu tengok dekat aeon pun baru rm23 jeh.
tapi takde lah dapat spek tuh sekali.
brrrr~

Shalee Abdul said...

HA!

betul la ramai yg kata life of pi tu best nak mampus!

xsuka 3d ah sakit mata sakit pale :P

Sophie Al-Yahya said...

kalau best maknanya kena tengok jugak lah ni!!!

Liyaa Mf said...

Err aku lagi kampung kut. Dah bape tahun tak tgk wayang. Pastu kann, dah sah2 aku tak penah tengok wayang 3D. Erkkk! Jakun aku kalu dpt pakai spekmata tu :P