Monday, December 13

Siri blah tanpa bayar 1

Sejak-sejak cuti 2 bulan ni, aku dah jadi regular customer kat Warung Keropok Losong Ajis. Sehari aku tak pekena keropok losong badan macam kurang ngam.

"Ajis...biase!", jerit aku sambil tengah setting parking moto C70.

Aku melangkah masuk warung sambil mata melilau cari meja kosong yang dekat dengan meja awek-awek.

"Cantik..awek korea..", kata aku dalam hati..

Aku pun pilih meja betul-betul bersetentang dengan awek korea tadi. Orang-orang lama ada cakap, kalau kita makan sambil cuci-cuci mata barulah terasa nikmat sebenarnya. Tak lama lepas aku duduk, order biasa aku sampai. Air kelapa pandan dengan sepinggan keropok lekor.

Nak dijadikan ceritanya, sebenarnya tadi aku dah janji nak minum sama dengan Dragon kat warung ni pukul 4.30 petang. Sekarang aku tengok jam dah pukul 4.32 petang. Aku text Dragon kasi warning yang aku da sampai.

Tet,tet..Tet, tet...bunyi keypad aku taip message

"weyh tmpt biasa, aku da sampai"...

4.50 petang.. Batang hidung Dragon tak sampai-sampai, message tak direply. Hati aku yang mulanya suci dah mula memberontak panas. Aku memang tak boleh kalau orang-orang Melayu janji macam kaum lain. Macam mana Melayu nak maju.

"013-3705348"...Aku dail no Dragon.

Tettt...tettt

14 kali aku call... 1 pun tak angkat. Panas aku dah tak boleh tahan lagi. Temperature hati menunjukkan bacaan 169 degree..

"Keeeteeeeepaaaaang" .......bunyi aku tumbuk meja

Air kelapa tumpah berderai... Keropok lekor sepinggan bertebangan..

zusshhh...zusssh...

3 ketul terkena muka awek Korea. 1 ketul masuk dalam cawan Milo ais awek Korea.

Suasana gamat dan sunyi.
Aku start motor, terus blah tanpa bayar.

13 x 5 = ??:

NOOR FATIN said...

haaaa.. ada pun kau ye..bertahun2 ko tak tulis blog kan.. gahaha.. XD

cian awek korea tuu

kakchik@ella said...

eh .. eh .. kisah benar ke nih?? hihi

faiq said...

fatin: aku nk start blik la ni

kakchik: benr-sebenar benarnye

hans said...

ko punya story selalu nak gempak jer kan?
hahahaha
terbang keropok lekor la sangat
terbang masuk dalam perut ko aku percaya
hehehe

The Terminal?
bukan filem lama ker?
yg manusia dari Krakozia ke apa yg duduk dekat airport tu?

Jom Tengok Entry Terdahulu

P/S : Download OST Lagu Tema Putera Katak - Ku Gembira

P/S : Download Filem : Estet

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

deAnza-wAnda said...

wohoo janji x weii hehhehe

faiq said...

hans...btol la tu...citer lame..tp best gler tgk..

dyg said...

ganas gak faiq kt dpn aweks..hehe

tomatokering :) said...

huwaaa...kecut perot den..haha :P

153 lapor diri ;D

little cart00n said...

fuiyoo..
kalau jadi awek, memang lariklah macam ni!
hahha

lulu lalala said...

kool nye pak cik! ouuch! bergetar hati 2 saat

Cik Akma said...

baran gila. nah amik ais letak dalam mulut! ;p

sharamli said...

eleh..ye la tu

.::WaNiE::. said...

elehhhhh