Monday, December 27

Awek McDonald takdelah peramah sangat

1.37 petang.

Waktu ni McDonald sesak macam stesen LRT Hang Tuah. Kontraktor Telekom, tukang fotostat, pemandu bas, pekerja Tesco, budak sekolah, manager kilang semua beratur beli burger.

Aku beratur belakang brader India badan tegap rambut ropol-ropol. Sebelah, awek Cina beratur kat kaunter lain. Sambil beratur aku text Judin.

"Weyh, makan jap..Pasni kite sambung job"

Judin reply.. Aku reply balik yang Judin reply. Dua tiga kali aku reply, brader India tadi dah berdiri betul-betul depan awek McDonald jaga kaunter. Automatinya aku berada dua dari depan Awek McDonald tu. Brader India order Double Chess Burger dengan Pie epal. Dari celah-celah Brader India dengan Mesin Duit aku intai muka awek McDonald.

"Megan Fox ni..cun", kata aku dalam hati

***

Lepas Brader India, giliran aku.

Awek McDonald senyum. Aku balas senyum.

"eat here or take away?", awek McDonald memulakan bibit-bibit perbualan.

"Take away", jawab aku ringkas.

Bigmac set large, bubur ayam, McFlurry... aku order

Gopoh gapah awek McDonald tadi tekan-tekan keypad dekat Mesin Duit. Aku tengok belah dalam dapur McDonald semua gopah gapah juga. Takda seorang pun yang tak gopah gapah kecuali cleaner. Sambil awek McDonald buat kerja kaunter, aku intai nametag dia.

"Elina..very sweet name", aku mula...

"Hehehe...Thanks", awek McDonald.

"Then, your name?", dia sambung..

"Faiq", aku

"Hah, Fuck-it!!!!" , dia.................... (Fa = Fuck.. iq = it)

Dengan muke kari dia bagi bungkusan order aku.......

***

Balik-balik rumah aku bukak bungkusan... Bigmac jadi McChicken, bubur ayam dengan McFlurry takda.

Damm...

20 x 5 = ??:

fulas said...

perghhh...agak membazir d citu...

iday said...

"Hah, Fuck-it!!!!"

kalau aku,mau kena hempukkkk,,haha,,dahlar silap,,,sabar jerr lar,,

mkn jer apa yang ada,,:)

Amna.Qadeeja said...

ahahah motif entri ni?
kot2 dyer tngok ang ensem sgt sbb 2 sumer jd tertukaq ngagaga ;D

n i k l i s a said...

kes naya! gi ambik baliikk fuck-it! HAHA

aKuPm said...

mknenyer gud respon la..sbb si elina tu sajer xmasukkn ape yg lu oder tu bro, nk jumpe lg arr tuh

y-A-n-A said...

huii.. nama baru?? hahaha :DD

mardhiah ismail (: said...

hahaha i think kalau i dkt situ pon i thought ur name is Fuck it hehehhe

Nurul Huda Rahim said...

eh. ni bukan entri pasal kekalahan chelsea pg td ke? oh eh. salah komen rupanya. oke dah bye.

Azi Huhu said...

Yeke ni faiq ? ke ko buat cta. baik ckp btol2 ;))

zazaw said...

kahkahkahkah
mengongggg

NOOR FATIN said...

HAHAHAHAHAHAHA siott!

fyna said...

huhu....mcm tue lak...

Suhami Ahmad said...

Kalau atok jadi Elina tu, kompem atok kasi satu dapur McD kat "fuck-it"

Suhami Ahmad said...

Kalau atok jadi Elina tu, kompem atok kasi satu dapur McD kat "fuck-it"

hans said...

hahahahaa
simpati dengan ko faiq
ekekekeke

P/S : Laksa Sarawak Versi Alor Setar Memang Sedap

Amirrah Zawani said...

fuck it?? hahahaha!! sabar je lah :)

BENA said...

HAHAHAHA . sengal abes ko nih .

enyheartsdiamond said...

awek tu silap kasi bege sebab kau kacak sangat kot :D

ANATI SOKI said...

adoooih.. cepat!! tumbuk halkum dia cepat!!! muahahahaha

Cik Akma said...

wakaakaka sengall!