Tuesday, December 14

Siri blah tanpa bayar 2

Sekarang tempat aku budak-budak fenomena main futsal sejak-sejak Arsenal kalah malam tadi. Hari ni pagi-pagi aku call Capang budak Master Uitm jurusan futsal.

tuttt...tuttt...

Aku : Hello, Pang....
Capang : Yer, apehal..
Aku : Aku nak tanya ko satu benda ni.
Capang : Ape bendanya paiq?
Aku : Ini aku ingat nak buat penampilan kat futsal la...Apa aku nak ada?
Capang : Elok la tu.. Nak main futsal ada kasut bola yang takde stud tu cukupla.

tettttttttt................ aku terus matikan telepon.

Aku start moto, pergi Al-Ikhsan terdekat.

Aku masuk terus menghala ke arah rak kasut. Mata aku rambang tengok kasut-kasut. Ada Nike, ada Adidas, ada Celcom, ada segalanya.

Abang nak yang mana?, seorang brader yang keja kat situ tegur aku.

Ambek yang Nike 5 tu warna hijau saiz 7 setengah.

Sekejapnya bang.

***

2-3 minit berlalu. Brader tadi datang dengan kasut yang aku mintak

Aku bukak kotak keluarkan kasut. Aku pasang kasut belah kanan kat kaki kanan dulu, pastu belah kiri kat kaki kiri.

Aku berdiri pandang cermin.

"Macam Kaka ni"..Aku cakap dalam hati sambil senyum dalam

Aku keluar Al-Ikhsan, start moto balik rumah....

***

Nota: Siapa ada team futsal kuat-kuat bole kontek aku untuk "lawan kawan"

10 x 5 = ??:

i'msosupernotcool said...

cilake.
kira kau lagik selamba dari geng kangkang la.

buat untuk aku boleh?
safari cr saiz 8.

da dapat roger ye.

NOOR FATIN said...

kaka? errr.. haha

thanx masukkan aku dalam bloglist. aku dah lama masukkan ko dalam bloglist..keh3!!

Yott. said...

*ambik gambar sendiri cukuplah. sebab tak pernah ambik sama2*

.:miz_echa.: said...

kaka ke???
ahaha..

.::WaNiE::. said...

cis gigih betul

Yatre Hayati said...

hahaha...ok kaka? fine

Cik Akma said...

tak tgk bola. tgk america's next top model.

Shahrul Tanaka Safeai said...

013-7976918
main area shah alam atau klang..
gua nak tengok lu macam kaka ke tak..

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Tiap masa itu bola,
tiap bola itu bulat,
dan bulat itu sebulat perut yang membulat. haha. ^^

Alan said...

jejalan sini