Wednesday, December 22

Strategi K.Rajagopal



Semalam huru-hara K.Rajagopal datang jumpa aku.

8.15 P.M..... Aku tengah khyusuk layan Buletin Utama TV3 dengan sepinggan kerang. Walaupun kutu, berita dalam dan luar negara aku tahu. Sekarang negara gempar dengan eksiden bas. Jadi aku yang tengah plan nak bukak syarikat bas kene tahu hal-hal semasa tentang bas.

Tengah aku kopek kerang.

Dum...dum...dum..dum...

Aku dengar pintu rumah kena ketuk macam nak roboh.

"Oi, relak-relak...pintu baru beli tu!", aku jerit kasi sedar kat orang yang tengah ketuk pintu.

Aku bukak pintu. K.Rajagopal berdiri depan pintu. Aku ajak masuk tengok berita sama.

"Watpo demo mari rumoh kawe male-male ni?", aku mulakan bicara sambil hulur kerang ke Rajagopal.

"Ni nak ajak bincang pasal strategi final", K.Rajagopal bersuara.

Aku ambik marker dengan whiteboard. Kitorang bincang panjang sambil makan kerang.

****

Sesi perbincangan adalah rahsia. Takut-takut ada spy Indonesia kat blog aku. Kalah Malaysia nanti.

Sekian.

12 x 5 = ??:

i'msosupernotcool said...

kau ni dah makin teruk dah halusinasi ni paiq.

faiq said...

based on the true story :)

BENA said...

hahahahaha . sengal la ko. terbaek kecek klate . heeee~

zarifahmr said...

abam raja kecek kelato ko kecek keling? hahaha

NOOR FATIN said...

rahsia skrg byk dah terbongkar la~ agagga

Ain Zulaikha said...

hahahaha Malaysia dah menang da...

NuSaNa NoSa 91 said...

ha3~ dasyat daya imaginasi nih.. terbaik!! ^_^

tomatokering :) said...

haha ! ceq dah taw semuanya ;P

Myra Arshad (: said...

tak kesah kalah or menang, yang penting bermaruah :))

Amna.Qadeeja said...

ahahahah k.rajagopal tuh bapak mertua ke?jmpe plak dyer jln ke umah ang bwahaha ;D

Azi Huhu said...

style. two thumbs up. Malaysia dah menang.

iday said...

strategi berjaya,,,:)