Sunday, December 26

Aku dan Tenis part 1

Subuh-subuh aku dapat message pelik dari Jembo..

" Jang, yok men tennis"

"Demo ado ko raketnyo", aku balas..

"Sumer beres, ang datang je", dia reply laju.

"K", aku reply super laju.

Aku kena seluar bola, baju bola dengan kasut bola tanpa kena mandi dulu. Aku start motor pergi court seberang kampung. Sambil bawak motor aku fikir-fikir."reti ko ambo men tennis ni?". Dalam hati aku agak yang mungkin aku ni ada bakat terpendam dalam bidang Tennis. Aku senyum besar sambil hirup-hirup rokok pagi.

Sampai court, aku setup kasut. Jembo dah tunggu dalam court. Dari jauh aku tengok Jembo buat stretching. Aku ikat tali kasut ketat-ketat....Ngam.

Ini pernampilan pertama aku dalam sukan tenis sejak aku cecah 22 tahun.

***

Jembo belah hujung sana, aku belah hujung sini. Aku pandang Jembo ketat-ketat. Aku tak senyum kat musuh. Ini semua psikologi dalam sukan bila kita main peringkat International.

Aku ambik bola buat servis pertama.

Aku campak bola keatas tinggi-tinggi.... Sambil renung tajam aku hayun raket laju-laju.

Zzzuuusssssh.....

Bola jatuh dalam court sendiri......

13 x 5 = ??:

Myra Arshad (: said...

haha. kalau tk penah maen, jgn tau 'on' jer :D

faiq said...

hehehe...aku agak, aku ada bakat terpendam

NOOR FATIN said...

hahaha aku pun xreti main

BENA said...

hahahahahaha . aku dah agak mesti jatuh lam gelanggang sendiri .


hooo demo 22 deh . baru kawe tahu . :)

Ain Zulaikha said...

ceh konfiden tahap kelebihan nih.. hahahha

♥hamirahalim♥ said...

wkaka~ sengal jak ang .

Amna.Qadeeja said...

pemain profesional mmg cm 2 tak nk tnjuk klebihan dpn sahabat sndri ngaaa ;D

Amna.Qadeeja said...

btw,anda di tag..cepat sblum jam 11.59PM hari ini ngee

http://maiqadeejazzz.blogspot.com/2010/12/mari-sertai-bloglist-izamir-ridzwan.html

Amirrah Zawani said...

hahaha!!
gaya maw lebih.. reti tak reti blakang kira.. :P

~eZmALiZa~ said...

wah2...cikgu ke nie??

hebat2..!! :)

Azi Huhu said...

comel gilaaa perbualan tu. orang negeri ?

ANATI SOKI said...

kehkehkeh.. tere sgt main jadik cmtuh la. muahahahah

faiq said...

fatin: aku dah thp profesional skrg :)

Bena : actually 12.:)

Ain: keyakinan tanda kejayaan :)

Amna: Itu namenye bakat terpendam:)

Amna lagi: xjoin kot..hehe..thanks tag:)

Amirah: yes,,,ko phm konsep:)

Emaliza: bukan...aku pemain bola mlysia la:)

Azi: Itu belanda...aku asal sane:)

Anati soki: tu la secret roger federer sbnrnye:)