Thursday, February 25

Salmin

Dengan moto kriss 110cc 4 tahun lepas membe aku beli, aku membelah angin melangkah masuk ke pintu pagar kolej. Kelajuan kat speedometer 20km/j. Budak-budak genius memang bawak motor sekitar-kitar 10-20km/j jer. Pak Guard angkat tangan, aku balas angkat tangan. Aku park moto sebelah moto ketua kelas.

Beg sandang Adidas siam sangkut kat badan, aku gerak pergi kelas. Lecturer dah ade kat dalam tengah mengajar. Aku ketuk pintu dua kali pastu terus melangkah masuk cari tempat duduk. Sambil jalan sku senyum kat lecturer perempuan separa umur yang berdiri mengajar kat depan. Dengan tangan toyoh-toyoh maker pen kat tapak tangan kiri,Lecturer tu pandang aku dengan muka gangster. Aku tak heran, sebab bapak aku pun gangster. Dah doplas ekor monyet nak curi buah durian kene tembak dengan senapang patah bapak aku.

Aku tengok-tengok tempat kosong. Sebelah Mustapa budak ketua kelas penuh. Sebelah Daud ngan Aiman pun penuh. Mata aku liar pula cari kerusi-kerusi kosong sebelah gadis-gadis. Semua dah penuh. Last-last skali aku dengar suara-suara garau dilontar lembut memangil nama aku. Aku toleh, sebelah budak saiz xl. Asik-asik aku dapat duduk dengan budak separuh laki ngan separuh perempuan ni jer. Dah 2 bulan aku kelas dengan die, tapi aku tetap tak pasti jantina sebenar budak ni. Laki ke perempuan. Dari segi badan ada bahagian macam perempuan, ada bahagian macam lelaki. Dengar-dengar suara macam Ramlee Sarip, tapi muke makeup macam sharifah Aini. Dia suruh aku panggil dia Sally, tapi aku panggil nama betul, Salmin. Salmin bin Kardi.

Lecturer kat depan terus mengajar. Sekali sekala dia bukak buku rujukan Mc Graw Hill guna hujung pembaris check-check pengajarannya. Budak-budak yang duduk depan sibuk-sibuk menanya soalan. Budak-budak yang duk kat belakang sekali sekali ade jugak tanya. Budak kat belakang lebih bersembang antara group=group kecil diorang. Aku khusyuk main calculator,pengiraan untung rugi jual burger minggu lepas.

2jam berlalu kelas pun tamat.

Lepas lecturer keluar, budak Salmin duk makin dekat dengan aku. Dia pun bukak cerita. Dia peramah tahap no 13. Aku layan cerita budak setengah laki setengah perempuan ni. Minggu lepas masa dalam kelas Tasawur Islam dia cerita pasal barang-barang makeup dia. Aku dengar, tapi satu pun tak masuk kat kepala otak aku. Apa jadah aku nak taw pasal barang-barang makeup, padahal aku kat rumah pun sikat rambut pinjam membe akunya yang duk kat bilik sebelah bilik master room.

Salmin memulakan perbualan..
"U suke perempuan?"

Soklan mudah macam ni, aku jawab dengan penuh konfiden di dada..
"Yes, of kos"

Salmin menyambung lagi.
"U suke perempuan yang macam mane"

Aku reply..
"aku suke perempuan yang bla,bla,bla...."

Salmin...
"oh i see.. I lebih suke kat laki..I suke laki yang mempun -bla,bla,bla"...
Salmin bercerita penuh lemah lembut mengenai ciri-ciri lelaki kegemarannya sambil tangan kanannya meraba-raba peha aku..

Aku angkat kalkulator 570, hantuk kat kepala Salmin bertubi-tubi. Darah keluar memancut-mancut.

Suasana menjadi amat tegang.

Aku capai beg adidas siam ngan kalkulator yang berlumuran darah terus blah pergi kantin, pekena milo ais.

20 x 5 = ??:

sharamli said...

darah lekat tak kat kalkulater?

shakinah said...

macam tu je?

Shahrul Tanaka Safeai said...

berfantasi 10.

Hann Haidar said...

haha gatei betui budak separuh2 tu

Moon BlooDy Spell said...

perluke kamu mantion beg adidas siam.. ehhehe

iezat n hobbes said...

dulu lu pun macam salmin jugak

Nashays said...

bape untung lu jual bege minggu lepas beb..??

saypOOL rafhtello said...

Mc Graw Hill feveret buku..shit!!

Wanie-san said...

ko ni xinsaf2 lagi kew??
ketuk dgn kalkulator pastu kuar darah??tipu!cis!

piqaiqapiqa . said...

tu je ending dy ?
haha lu memang hot !

iyllienaz said...

haha..xkan hero mng camtu je??xthrill langsung..watla tragik lagi..

kambeng said...

kesian cik salmah

kambeng said...

kesian cik salmah

misz benida said...

berhantu la clculator ko tu..tu la,spe suh jdik maskulin sgt??

yaziith su anaz said...

ouch,,


tergudes dah.

saypOOL rafhtello said...

boo..chelsea kalah..who's loser??haha

vidadarisakura said...

pastu kejadian sally macamana?

NOOR FATIN said...

ko ni.. hahahahha~~
kalkulator tu xhancur ke =p

.::WaNiE::. said...

awwww..kisah klasik ni..huhuhuhu

salmin salmin ..

embun d tengah malam said...

hahaha,..adidas siam..