Thursday, February 11

Panggang

Aku ketuk-ketuk kaki sofa. " Kuat lagi sofa ni". Aku pun dengan yakin duduk atas sofa. Ya memang tak roboh time aku duduk. Risau jugak aku, badan-badan macam aku memang kadang-kadang duduk atas sofa, boleh runtuh sofa. Aku pun bukak tv. Pukul 8 malam, semua tv tunjuk berita. Bosan, aku dah taw semua yang wartawan tu cerita. Aku bace 4 surat khabar hari ni. Takde masalah aku nak taw semua. Dari Kosmo, ke Metro, ke Harakah dan last dengan Nan Yang Siang Pow.

Aku ingat nak tengok movie kat Tv tapi takde. Kat laptop pun semua aku dah khatam. Malam tadi aku marathon tengok movie kat laptop sekali 8. Berasap-rasap laptop aku, nasib baik tak meletup. Kalo meletup memang aku dah buat loan kat along-along buat beli laptop baru.

Aku cari seluar pendek kotak-kotak kat celah-celah baju kuliah. Aku sarung seluar kotak-kotak pastu gerak pergi cari makanan. 28 minit aku ronda-ronda keliling kolumpo. Aku jumpa satu kedai baik punya. Dari jauh lagi aku tengok kedai tu bapak sesak. Penuh orang dalam kedai. Yang budak-budak takde kerusi, duduk atas meja. Yang budak-budak dah ketagih sangat tapi takde meja duduk atas lantai. Yang beratur menunggu giliran nak masuk pun bapak ramai, semua muke ketagih.

Aku rasa kedai ni ada guna bomoh sikit-sikit tarik pelanggan. Aku pun teruja nak try. Aku park moto sebelah kereta Maycidis. Aku pun beratur. Dah 15 minit aku beratur, sikit lagi nak dapat tempat duduk. Tiba-tiba aku pandang tempat memotong daging, aku ucap cilaka dalam hati dan terus belah dari kedai tu.


"aku blah sebab aku tak makan benda ni"

gamba ni aku ambek esok paginya!

15 x 5 = ??:

sharamli said...

budak2 yang beratur tu mata sepet ke 0rang melayu kite?

PeQ GaRaGe said...

ape salahnye ko try kan.. heee..

enyheartsdiamond said...

kisah benar ke nih?

gerai tu macam bersih..haha :D

shakinah said...

bile nak pencen jadi pentipu ni

norfaridahanum said...

bersih sgt nih...huuuuuuuu

saypOOL rafhtello said...

bakar!!!

iyllienaz said...

ko biar betul beratur xtengok dulu..

Shahrul Tanaka Safeai said...

lu jangan buat macam2

NUke_Rude said...

hahah.. ko x tgk nama kedai dlu ke bro? hahah. sib baik dorg ade tulis "nasi babi panggang" tu.. kalo tak.. sedap je ko sapu..

Nashays said...

hahaha...lek ar bro..pe kata ko try nasik de jer...ekekeke

kambeng said...

nasib bukan nasi faiq panggang

misz benida said...

nk satu.
tkr babi tu ngan ayam ye.

Wanie-san said...

gerai ayam panggang la 2!
ko salah tengok ko..huhu

hans said...

hahahaha
nasi babi panggang
giler tul

selamat makan limau banyak2...hehehe

meopak choi said...

wahahahahha... kongsi fat chai bro