Friday, February 5

merentas desa

Aku tengok kat seluruh pelusuk kolej, kat tempat-tempat yang ada ruang besar dan panjang sikit macam alur gajah ke asrama, ramai budak-budak bersenam. Ada yang meregangkan badan, ada jugak yang buat "Sit Up" ngan "Push Up". Yang lompat bintang ngan jalan itik jarang-jarang nampak. Tapi yang berlari anak dari ujung jalan ke ujung satu lagi secara ulang-alik paling ramai.

Budak-budak yang ulat beluncas buku, berlari sambil baca buku. Yang anti buku, berlari sambil lap peluh guna buku. Yang tak baca buku, berlari sambil takde buku kat tangan.

Bersenam tak semestinya pakai seluar track dengan baju sukan. Yang pakai seluar slack, kemeja ngan tie pun ramai yang berlari. Yang berbaju kurung dengan kebaya pun bantai berlari. Yang pakai seluar tidur, tak jumpa lagi.

Nampaknya kehangatan merentas desa minggu depan dah tersemat kat jiwa budak-budak kolej. Masing-masing nak berusaha kalahkan aku yang memegang rekod no 1 sejak 3 tahun lepas.

Sampai disini sahaja. Aku nak angkat dumble guna peha jap, agar otot peha aku naik.

22 x 5 = ??:

Farihah Ahmad said...

Hehhh~ saja aku komen nk apdet tgk. Da naik ke ototnya?? Berjaya?? perlu la sgt ko ni pon. nati taleh lari, otot je lbeh. Haih.

i'msosupernotcool said...

macam gampang lu tau..
haha...

norfaridahanum said...

owh..dekat sinih.makcik makcik pki saree bersenam dkt stadium.fuiyohh ah!

Shahrul Tanaka Safeai said...

sembang macam haram!

asna cute said...

bagus kot merentas desa nie.. mane tau tgh berlari2 tue ada lak awek cun tgh jalan kan.. sempat la cuci mato sekali hehe =)

yaziith su anaz said...

six packs. awww,,,

saypOOL rafhtello said...

sembang mcm hujan yg turun dgn lebatnya..

shakinah said...

tulang peha yang naik ade la.
haha

PeQ GaRaGe said...

mat siam ajak g gym.. xmo ke? hahaha

sharamli said...

yang lari pakai sluar slack tu kamo0 ke? dah agak dah..patut la dapat n0 1 je..

enyheartsdiamond said...

hahahaha..boleh naik ke otot ngn cara tu???mustahil!

Eeqrum Laiel said...

ni la bakal pengganti micheal..
sembang kopi bukan main lebat...
hahaahaha...

Appleartwork said...

gelabah huhhuhu

iyllienaz said...

haha..iye2 ko pegang rekod tu..

Eyriqazz said...

heheh,aku pernah jadi johan sekolah merentas desa..nak tahu rahsia?jom join contest saya dulu

meo pak choi said...

try ah angkat kucing guna gigi.

lulu lalala™ said...

ye ye jer ko angkat dumble gune peha.keding jer..

Cik Akma said...

angkat bakul pon okay.

hans said...

sembang macam haram jer ko nih
rekod konon
ceit


P/S : Kalau sudi jangan lupa vote entry no 19 dekat komen box blog nih tau

http://denaihati.com/hidup-berani-untuk-gagal-apa-entri-pilihan-anda

suruhlah member - member kamu vote entry no 19 yer...

tarikh tutup vote 7hb pukul 11.59 malam

Fahim 'n Alin said...

jln2..

haha.. bese org angkat dumble gune klingking jari kaki

Wanie-san said...

tipu..
tipu..
tipu..
sekian

avataraang said...

exercise yg plh hebat aku tgk, orang mengesot gne blkg bd..aku rs diorg nak gne blkg bdn utk merentas desa nnt..cet!! angkat dumble gune peha..ko igt ko blh wat kepak gne peha sambil terbang mcm ko btl ade2 kepak..