Saturday, February 27

Romper Stomper

Banyak benda buat aku sakit hati dalam minggu ni. Skrin komputer dah retak pastu keyboard dah terbelah dua jadi mangsa layan aku punya sakit hati. Salah komputer jugak. Aku taip kat Microsoft Word perkataan "insan" automatik ditukar kepada "insane" lepas aku tekan button "space". Aku dah sakit hati, komputer menambahkan lagi. Memang terbelah dua la keyboard. Ni budak-budak Bill Gates punya pasal, dah tak tahu Bahasa Melayu jangan memandai-mandai nak ubah. Insane betul lah diorang!.

Button "Shift","Delete","F","P","6" dengan "tab" pun dah hilang entah kemana masa aku hentak keyboad guna kepala. Aku cari-cari kat bawah meja komputer tak jumpa semua. Yang ade button "shift" dengan "6" jer. Aku jumpa gak kacang tanah 2-3 ketul entah tahun bila punya terselit kat kaki meja. Nak makan, tapi macam dah expired.

Bukan setakat komputer yang jadi mangsa, banyak lagi barang lain. Baju "The Stroke" aku tarik-tarik terberai-berai, penyapu dah tinggal batang saja, kasut futsal dah melekat kat kipas, mesin basuh dah kemek-kemek, maggi tomyam 8 bungkus dah tinggal plastik saja.

Masa makan tengah hari, sedang aku layan-layan makan pisang goreng, aku terdengar bunyi motor Posmen.

"Ah,ni mesti bil air dengan bil elektrik", ujar hati kecilku.

Aku terus ambek penyapu yang dah tak de batang kejar posmen yang sedang masukkan surat dalam peti surat. Kelang kelibut Posmen tu masuk gear pecut tinggalkan aku. Aku angkat satu jari masa brader posmen tu toleh belakang check-check aku masih mengejar dia ke tidak. Berterabur surat terbang masa posmen tu kelang kelibut menyelamatkan diri.

Aku ambek surat dalam peti surat tadi nak koyak sebab malas bayar.

"Ini bukan surat bil air, mahupun bil eletrik, apakah ia?", dialog di mindaku.

Aku koyakkan nak tengok isi surat. Cd "Romper Stomper". Aku senyum. Lepas semayang jumaat aku layan.

14 x 5 = ??:

piqaiqapiqa . said...

hahaha tahu pun nak diam

iyllienaz said...

haha..sape laa rajin nk pos kat ko kan..

imHepPie said...

ishh garang btoi~

Shahrul Tanaka Safeai said...

PMS?

shakinah said...

bodolah.
hahahah

Moon BlooDy Spell said...

perenggan pertama dan kedua macam susah mahu percaya

Hann Haidar said...

aku dulu first time tgk rompoer stomper, masa darjah 5

.::WaNiE::. said...

kalau takat kacang 2-3 biji tu ko makan tak koma punya

tanpanama said...

pms.

Nadhirah Zamrose said...

sabar~

kambeng said...

rase nk buang angin kt muka ko skg ni

yaziith su anaz said...

tanda kasih sayang la tu.

fndrocka said...

best betol blog kau ni

i'msosupernotcool said...

tipulah cd romper stomper.. tipu kn?