Sunday, January 6

Perangai budak

Masuk kelas, duduk tempat sendiri. Nampak sampah bawah meja. Pandang kanan, pandang kiri. Line clear, sepak sampah pergi bawah meja kawan. Lepas berjaya sepak buat muka selumber dan tidak bersalah.

* * *

Tengok perangai budak kelas buat macam ini teringat zaman-zaman sekolah dulu.

Tapi sebagai guru, patut juga aku tarik telinga budak-budak cenggini. Dengan harapan memupuk sikap rajin dan menjaga kebersihan. Hehehe

17 x 5 = ??:

mizahhazel said...

ha3 sama la tadi masuk kelas ada ja student buat perangai camtu, last2 suruh dia ambil penyapu sapu.kasi ajar sikit.

anamizu kaito said...

errkkk alamak.. cikgu nampak!! hehe
dedulu mase ana kekecik camtu la
jugak.. punyela mls nk kutip =P





Salam kenal,
cik ana :)

Razfira said...

hahaha! a'ah la

Shazwani Ramly said...

ahhhh. kenangan zaman sekolah. :)

misz aisya said...

kalau aku masuk kelas, aku akan make sure diorg kutip smph bwh meja sndiri. sbb rimas giler tgok smpah kemain bnyk.

kdg2, kalau dah xde keje sgt, aku p sapu kelas time budak2 esembly. haha. trlebih rjin pulaks.

faiq said...

mizah: hehehe...bgs2..cikgu jgn sapu..suh bdk je..

anamizu: hehe..patut kne tarik teling ko ni..sbb dulu2 wat jaat

razfira: ko erk?

shazawany; mst penh wat kn?

asiya: amboi rajin tul..xyh rajin2 sapu kelas..suh bdk je..hehe

CekbOlat-bOlat said...

kau ni pembawakan prangai bebudak . haha . tapi betullah . masa sekolah dlu pun gitu

i am a puppet call juliet said...

mohon cikgu didik diorang agar dapat beza kan pelam dan limau !

MizzTina said...

miahaha..sm je pangai!!

iima ❥ said...

Dah besar pun kadang2 buat mcm tuh. Hehe

NIA SI DRUMSTICK said...

ok..bila 1 class koto..semua kene denda..bediri kat luar kelas..ahahah

hana hadi said...

bahagian telinga yang selalu jadi mangsa..hehe

Jna marcello said...

*terasa HAHAHAHA

Indah Mulya said...

tu yg sronok jd cikgu! haha

Ri said...

seronoknya :)
faiq masih sempat update..

fatin amalina husna said...

erk..shhh..diam2 dah..husna pon pernah buat jgak..jgn gtaw org eh..=D

Cik Pensil said...

sapa yang tak pernah buat . hehe