Tuesday, January 29

Adakah anda menggunakan elektrik secara berkhemah?

Gambar hasil catuan elektrik tahun lepas

Di Kuala Lumpur hari itu geng-geng rumah pangsa kecoh kat kerajaan sebab kena catuan air. Tempat aku tak ada sejarah lagi kes-kes catuan air. Tempat aku straight pakai sumber air terjun dari bukit belakang rumah.  Syarikat swasta pun macam tak oleh cari makan kalau bukak syarikat air kat tempat aku.

Masalah yang selalu-selalu berlaku kat sekolah pendalaman yang ceruk-ceruk macam sekolah aku adalah catuan elektrik.Minggu ini sekolah aku kena catu elektrik lagi sebab kekurangan minyak diesel. Tukang jaga enjin sekolah buat catuan 5 jam sahaja untuk merasai elektrik sehari.

Aku kalau tiada elektrik memang lemah sikit. Aku tak kisah sangat sebab tak boleh masak nasi pakai rice cooker. Aku juga tak berapa kisah sangat tidur petang-petang tak ada kipas.

Yang aku kisah sangat adalah pasal game bola aku.

"Tertangguh la ni layanan season game bola FIFA 13 aku. Dah lah sekarang saingan semakin sengit".

huh. damm!

13 x 5 = ??:

Alfi Kasran said...

kalau saya bila tak ada elektrik ni saya kisah sebab tak boleh on kipas,maksudnya nyamuk bermaharajalela.pfft

Shazwani Ramly said...

elektrik takde takpe lg tp jgn air takde lahhh.

iAmCekbolat said...

eden tak boleh hidup tanpa kipas . nguahahaha

Chipsmore said...

payah la tdo x da kipas.. anda mmg tabah.. hahaa..

Ca Ezah said...

kalo ca la, better xde karen drpd xde air..fuh..mmg xsanggup la kalau xde air..

::BudakaCamaTa:: said...

ala rileks la bola aje pon....
hahahhaha...:p

MizzTina said...

elektrik xde xpe lg, air tade kalu, susah jugakkk

iima ❥ said...

kalau takde lektrik pe kata gi main bola btol2 baru kuar peluh sket hehe

ros_reeza said...

itu yang dirisaukan?.. hihi.
main bola betul-betul lah, baru best dari main game :)

Razfira said...

saba je la ye :)

NIA SI DRUMSTICK said...

haha..kesian..mmg merana la hdup cikgu ni kan..nak hapdett belog pon tak boleh..

Indah Mulya said...

fuh..mncabar la hidup ko der..ak pn xleh byg kalo xde letrik. msti bosan amat

Miss Volvo said...

aku rela takde letrik berbanding dengan air fuhhh tak sanggup~