Monday, November 2

polis punya button ada tulis saya anti rasuah



gua baca beberapa blog-blog remaja buat masa sekarang ini semuanya streotaip saja...semua tajuknya berbeza tulisan tetapi membawa maksud yang sama.. sama juga seperti tajuk akhbar utama berita harian mahupun metro yang heboh menulis cerita yang sama mengenai kemengan chelsea keatas bolton wanderes sebanyak 4 gol berbalas 0...

tajuk streotaip yang heboh diperkatakan pada masa kini adalah mengenai exam yang remaja-remaja ini bakal ataupun sedang hadapi.. tidak dinafikan mana-mana kolej didunia ini havard, mahupun universiti malaya ataupun IPTKL memang mempunyai sistem yang hampir sama dimana pada akhir semester setiap pelajar akan diuji dengan menduduki peperiksaan..naluri pelajar semuanya hampir sama, asal exam nak dekat mesti perasan takut dan haru biru itu timbul..seperti wayne rooney yang sentiasa cap ayam dan huru-hara utk menjaringkan gol..

gua tengok sekeliling gua, ada macam-macam jenis cara belajar..ada yang study berkumpulan, ada yang study berpasangan berlainan jantina dibawah pohon rhu, ada yang study berseorangan di perpustakaan senyap..macam-macam..ini semua cara orang berhaluan kanan..gua lebih suka dengan orang cara belajar berhaluan kiri..mereka belajar dengan ringkas dengan menulis nota kecil dikertas A4 dan nanti dilipat-lipat kertas itu kemudiannya di masukkan kedalam kocek seluarnya..bak datang apa pun soalan, senyum saja golongan ini...

antara haluan kiri dan kanan ni, gua tak pilih mana-mana pun..gua lebih suka cara polis... gua awal-awal dah rasuah tukang buat soalan periksa gua supaya bocorkan kat gua..malam sebelum periksan gua tunggu saja sms dari En Razali Samon..konfem dia anta semua jawapan dari soalan 1 hgga la ke 50..so nnt gua jawab periksa mudah saja, semua jawapan sudah tahu...

tidak salah bukan.. polis boleh buat, kita pun boleh buat.. poliskan role model kita... bersih,cekap, amanah... salam satu malaysia...

15 x 5 = ??:

Munira Kirana said...

haha paiq ko tension study ke?
ilek la.... =)

oranglidi said...

steotaip tu mende?

macam jurutaip plak dah.

die-art said...

wei..baju mahal aku ko uat harta...aku dah basuh baju ko..(tkde kena mengena dgn artikel aladin)

Lionel Azry said...

eleh.

sharamli said...

0k2..betenang..
nak ikut haluan atas b0leh?

PeQ GaRaGe said...

aku taw ko study x masuk2.. ehehe.. ilek2.. amik mood dlu ye..

Farihah Ahmad said...

rasuah aku je. Aku bagi diskaun bro..

cik EPAL said...

gua suka study senyap senyap dalam library sorang sorang...hehehe ;)

kimisai said...

gua senang takyah rausah sape2 lect sendiri bg soklan sport..hahaha


mencabar bukan kenytaan dari gua ni?
hahah

Siti Fatimah Nabihah said...

hurm.. aku nk juga soklan bocor..
xmo da baca2..
eh.. betul2,polis adalah contoh yg terbaik.. ~lalala~

imHepPie said...

mintak jawapan...

small magician said...

dulu cita2 gua nak jadi polis.
sebab polis baek.
pakai button anti-rasuah.
huhu
da follow ko.

Nurliyana Farhah c(: said...

haha, bagus sgt tuh. teruskn usaha. jgn malu jgn segan :) berkorban demi agama bangsa dan negara. HAHAA

tukangbuatsushi said...

ko ni mmg kuat tipula...
bdk2 aku xde exam pun...
gagagaga

faiq said...

munira: aku x study pun ag

orglidi: ko g check kamus

dayat: baju aku lg mshl

azry: eleh

sharamli: ikut la mne2 haluan pun

peq: aku x study ag

farihah: xnk la..rugi

cik epal: itu jenis orang yang suke kne air cond free kt library..hehe

kimisai: lu ckp sape lecturer lu..gua nk gak

fatimah: lu g cucuk kertas soalan tu..konfem bocor soalnnya

imheppie: no 1- 50 semua A utk objektif

yana: parent ko mesti ketua cwgn umnokan..hehe

tukangbuatsushi: damm la u..hahhaa