Thursday, November 5

Joe Labu Dah Ada Mercedes Silver

Pagi-pagi lagi Lan Lomu anak ketua kampung call sama aku. Time tu aku tengah solat subuh, tak terjawab la panggilan pertama dia. Lan Lomu call aku berkali-kali, yang kali ke5 cubaan baru la sambungan komunikasi dari henfon dia ke telefon rumah aku bersambung. Itu pun aku dah pecutkan sedikit bacaan aku dalam solat subuh sebab nak jawab panggilan telefon tu. Mana taw ada emegensi sebab call banyak kali.

Lan Lomu tergesa-gesa call aku sebab dia bangun pagi hari ini dia tengok kat luar tingkap rumah ada kereta Mercedes silver depan rumah Joe Labu. Lan Lomu cakap itu mesti kereta baru Joe Labu. Hari tu time lepak kat kedai Wak Tukiman sambil pekena teh, memang Joe Labu ada cerita kat kitorang yang dia nak beli kereta. Tak sangka aku yang dia mampu beli Mercedes. Macam mana budak operator pengeluaran Kilang Panasonic ni boleh pakai Mercedes. Aku dengar tiap-tiap bulan gaji dia asik kene potong jer sebab shot barang tapi masih tetap mampu beli kereta Mercedes. Memang aku respek la sama Joe Labu. Aku rasa time g kerja nanti, mesti budak-budak yang up sikit pangkat dari Joe Labu macam Rosni Ali si Supervisor mesti jealous sama Joe Labu.

Tengah hari ni aku ingat nak singgah rumah Joe Labu la. Aku nak bodek dia suruh dia bawak aku g round pekan Tanjong Karang. Dah lama tak g pekan naik kereta, ini asik naik Bas Park May jer.


kereta mercedes baru joe labu sedang memecut menuju pekan Tanjong Karang.

Aku ingat hari ni nak merasa naik kereta mercedes baru joe labu, tapi hampeh. Dia cakap kat aku.

"ko g naik kereta kancil bapak aku ni"
"aku nak bawak Fatimah Lenggang g jalan-jalan kat pekan"


Peh Joe Labu, ada kereta baru terus bawak awek jalan-jalan, kawan ditinggalkannya.
Ini aku ngan Lan Lomu follow dari belakang kasi paparazi diorang. Aku respek flat kereta Joe Labu la. "JL 2010".Tempah khas untuk name dia tu, " Joe Labu 2010". Azam dia memang tinggi menghadapi 2010 nanti, aku dengan Lan Lomu macam mana? Takkan masih nak bangun tidur pukul 2 ptg pastu terus masuk dapur?

11 x 5 = ??:

sharamli said...

cun ke fatimah lenggang?

PeQ GaRaGe said...

xpe.. kancil ko pun da betukar rim.. hehehe..

meo said...

siot tul joe labu

Lionel Azry said...

ceh.

atynjuliet said...

mercedes uh.heheh

eza roslan said...

tadaa! faiq

atifah said...

pergh boleh ea , pecutkan bacaan dalam sembahyang ? huuuu

Nashays said...

kemain gegeh den baco smp abih..

Farihah Ahmad said...

er.. sebenarnya?

°šYąňáĐyą° said...

jeng jeng jeng

cik peah said...

blogwalking..
org tg karang ek..
wong jowo la ki..hehe
btw nice blog..:)