Friday, October 30

cameron highland



semester ni gua ada satu lagi program untuk membina insan warga bakal pendidik yang diberi nama Bina Insan Guru(BIG)... untuk kali ni BIG ni masuk yang ke siri 4 iaitu khidmat komuniti..budak-budak urusetia program berjaya buat program ni ke cameron highland..fuh style2...

perkara-perkara yang gua tak boleh lupe tentang program ini:

a) musim-musin hujan ni, malam kat cameron higland macam aku duk kat dalam peti ais samsung.

b) Salman merupakan cucu Puan Bibi Kurshid..

c) air sungainye pun bapak sejuk..aku tengok ikan pun pakai sweater.

d) ais krim strawberi sedap..
-----------------------------------------------------------------------

sebelum balik ke kolej semula..budak-budak semua sibuk bershopping barang..gua tengok budak-budak ni semua mesti beli strawberi sebundle banyaknye..gua tengok, ade sorang minah sebaya gua, siap beli berkotak-kotak..die ikat kotak strawberinye kat atas bumbung bas..dah mcm keretapi kat calculta tol...gua tak teruja pun nak beli strawberi, sampai letih satu minah indon tu offer gua suruh beli strawberi die..

"adik, beli ini strawberi, rm 10 sekotak jer, manis dan sedap skali"
"adik, beli ini strawberi, 2 kotak rm10 , manis dan sedap skali"
"adik, beli ini strawberi, 4 kotak rm10 , manis dan sedap skali"

sampai 4 kotak minah indon tu offer gua..gua tetap xnak beli.. gua bukan ape, gua ingat lagi peristiwa "Sweeping Malaysian"..gua taw la tokey die bukan indon, tapi pekerja die indon, gua tolak jugala..kalo die ambek minah tempatan mungkin juga gua beli satu lori..

last-last, gua beli jugala..gua beli sayur..gua plan, nak bwk balik sayur ni ke rumah, suruh mama gua masak tomyam..konfem 120 kali ganda lagi sedap dari strawberi..

13 x 5 = ??:

Munira Kirana said...

mana buah tangan utk aku?

sharamli said...

bila nak blik umah?
dan kecut dulu say0 tu

et said...

keh3..sayo je? ok la tu..kalu x sempat smpi umah..balun mkn mentah2 gtu pown oke juge..jadik cam kambing..huu~

kimisai said...

wahhh patriotisme...hehehe..
nt jmpe cleaner indon kt s.cmplx, lu sepak jek..hehehe

balqissy said...

aku suka la sayur cameron. ^.^
ko nak gi singapore? jom la, 14hb ni pergi lagi. email aku

anime_travel@yahoo.com

kang aku gtau details =)

imHepPie said...

sem lepas nye big da gi cameron kt brinchang...sem nih gi jerantut je wuuuu

Siti Fatimah Nabihah said...

eh2.. untuk aku da x?? sayur ke? straberi kew?? nk juga

die-art said...

mana gmbrnye wei..

oranglidi said...

sayur pun sayur la

PeQ GaRaGe said...

ko bawak kamera x? kang aku tunjuk bukti yg sahih kang.. haaa...

buh gambar tu...

tukangbuatsushi said...

wei tipu gile arr ikan pakai sweater...
aku yg duduk cameron lae pn xjumpe ikan camtu...

Farihah Ahmad said...

sajak je budak neh...

cik EPAL said...

wuhuu..dah lama x makan strawberi..

btw, i link u k ;)