Thursday, November 26

Melepak dengan Farid Kamil & Remi Ishak part 2

Sejak-sejak mamak kat Bandar Tasik Permaisuri dah tak bukak 24jam pasal pocong berkeliaran malam-malam. Aku, Farid Kamil dengan Remi Ishak dah tak lepak kat sana. Takkan nak lepak-lepak pastu pukul 12 dah balik rumah, tak macam penggangur langsung. Kitorang lari pergi lepak tempat lain. Destinasi melepak berikutnya kat Restoran Mamak Ridzhan kat Taman Tenaga Cheras. Kedai ni bukak 24 jam lagi. Budak-budak mamak kat sini memang tak takut pocong. Dengar citer, tokey diorang ada sewa bomoh dari Indonesia buat jampi-jampi halau pocong.

Sejak-sejak lepak kat sini. Kitorang kenal dengan seorang ni, nama dia Harun Salim Bachik. Harun Salim Bachik pun selalu lepak kat sini sampai azan Subuh. Dia setiap hari mesti order Milo tarik dengan roti sardin wat tenaga untuk borak. Dia ni keje kat syarikat penfileman, dia kate dia jadi Mak andam je kat situ. Farid Kamil dengan Remi Ishak selalu cucuk-cucuk Harun S.B ni suh dia cari keje-keje kosong kat syarikat penfileman tu. Si Farid Kamil dengan Remi Ishak ni memang dari kecik lagi minat dalam bidang-bidang lakonan ni. Aku tak minat nak cucuk-cucuk, sebab aku memang tak nak keje kat syarikat penfileman ni. Bukan ape, aku takut terjumpa awek lame aku si Diana Danielle.

Suatu hari Harun S.B ada cakap, Syarikat tempat dia keje ada nak cari model. Sape-sape yang berminat bole pergi temuduga. Farid Kamil dengan Remi Ishak memang semangat bab-bab jadi model ni. Budak berdua ni pun cuba naseb la try jadi model. Pukul 5 Petang, masa hari kejadian interview model, aku lepak rumah jer layan tv Spongebob. Aku dapat SMS dari Remi, dia cakap, dia dengan Farid Kamil dapat jadi model. "Syukur, aku ucap" sambil layan tengok kebodohan Patrick.


Farid Kamil masa jadi model Majalah Maskulin


Remi Ishak model majalah maskulin

Budak berdua ni dah berjaya jadi model. Duta majalah Maskulin lagi.
Yang aku konfiusnya apa kes muke aku jadi cover album majalah maskulin tu? Ni kes main curi gamba ni. Aku nak report kat polis.

13 x 5 = ??:

LULU LALALA™ said...

part awek lame tuu yg xtahan tuh..ish faiq!

cik lilo said...

awek lama diana danielle..huk2

sejak bile zahiril adzim jadi remy ishak..?

Shahrul Azry said...

lu kadang2 nak minta penerajang ja dari gua..

et said...

saman je la..tunjuk ic cket..pastuh mesti mrk kompius knp muke jauh beza..huu~

Nadhirah Zamrose said...

dh nmpk bakat pengarah tu...

sharamli said...

mach0 jgk mamat jadik c0ver ni...
macam bangla..ha3

Appleartwork said...

aku sokong sharamli hahahah...bajet doh muncha

Kejora Di Ufuk Timur said...

ceh..berangan..haha

Qaseh said...

akk rsa ketinggian budak dorang ni x de le cam FK ngan RI...
ermm...tapi akk sokong jelah ...x baik patahkan semngat org kekkeke..

:.ejaputri4ever:. said...

muaahhhahah....tak boleh tahan!!!

PeQ GaRaGe said...

gud idea bro..

akhirnye dpt tau gak source pic muncha yg kene bahan dlm FB... dr ko upenye... hahahaha

Farihah Ahmad said...

Bila nk merepot? Aku pn xtahan cover Maskulin centu. Merosak alam btol. Ish3....

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

jadi la model utk majalah URTV...

baru la feel artis....kekekkeke