Sunday, August 9

bulatan batu caves, bikin aku panas..

apakah kebangsatan menimpa diri empat remaja ini..terkena bencana jalan raya penuh durjana..realistikkah di minda, perjalanan dari kuala lumpur ke ulu yam mengambil masa empat jam satu per dua minit?

bangsat kan...

untuk berjalan 50meter di bulatan batu caves ni, ia mengambil masa 1 jam 15 minit..agak-agak, mamak di mapler bole menebar berapa ratus roti canaikah jika diberi masa 1jam 15 mnit ini?...hati mana boleh bersabar... imam masjid ar-raudhah mungkin boleh, tetapi aku bukannya imam, hanya si makmum tetap..jadi makmum pun dah kire baik..itu pun sebulan 4 kali saja...

aku berempat, nabil, muncha & pok le sudah mencapai tahap kesabaran negatif 14.. vocabulary mencarut kami, habis dikeluarkan, lagu-lagu di radio konfem dijeritnya..tetapi, jiwa ini masih tiada sabarnya berada di kesesakkan jalan raya ini..

secara tiba-tiba...
muncul satu idea bombastik...
satu permainan lama mengubah segalanya..
konsepnya tetap sama, cuma kawasannya berbeza..
masih ada yang menyerang, dan masih ada yang mengelak...

inilah dinamakan permainan "baling selipar" di dalam kerete.. gila seronok.. jiwa-jiwa yang tadinya kuyu, sudah segar bugar bagi mencari mangsa untuk memakan selipar balingannya..

dush...dush..dush...pang...pung...pang...
selipar terbang sana dan sini.. ada yang ke pipi dan ada yang ke gusi..

nabil, muncha, pok le & faiq lebam sana sini.. tetapi, kepuasan tetap jelas terpancar dari wajah mereka..

inilah permainan terbaik untuk anda jika berada dikesesakkan lalu lintas..
sudahkah anda bersedia untuk mencubanya?

moral of the story: memandulah pakai selipar jer.. ia perlbagai guna..


17 x 5 = ??:

sharamli said...

w0i..w0i..
jgn ganas sgt...

selipa tu mak pesan kal0 nak baling2 0rg time maen tuju kasut kt kampung je..hu3

shakinah said...

hahaa.
ayat kau disini tersangatlah best.

permainan tradisional jugak kau pilih kan?
anak malaysia sejati sungguh!

Lionel Azry said...

macam haram punya idea!

meo188 said...

main konda kondi pun mcm best jg

arif said...

err...kat mane ko susun selipar 2..ke ko amik selipar terus baling je..

PeQ GaRaGe said...

wakakaka...
siot r ko faiq..

yg x tahan tu.. biar lebam, asal puas.. adey..

pape pon.. kalau slipar terkeluar dr kete pon sempat n selamat kutip kembali time tu kan..
wakakaka...

arfahadnan said...

kutip batu kat tepi jalan...
main batu seremban, boley?

Siti Fatimah Nabihah said...

ish... selipar aku mahal wei! xmo ar...!!! meh pinjam selipar ko! haha... xdak keja tul la ko ni!

die-art said...

kecoh r..naik kancil je..cilok je

faiq said...

sharamli: x laki r x ganas..hahaa..men baling selipar ngan tujuselipar tu same la..

ikin: aku kan berpatriotik tinggi..merdeka!

azry: lu try la,baru taw haram ke halal

meo: konda kondi x ckup ganas

peq: xde hal la...pasni kalo ko kene jamm..ko try la maen baling selipar..

arfahadnan: batu seremban x ganas..hehe

arif: xsempat nk susun2 dh..men baling je

fatimah: selipar aku murah je..tp kalo kene pipi berdesing wa cakap lu.

dayat: kete aku ferrari la

deqrum said...

bajet dowh maen baling shelipar dlm kete 'ferrari' ko tuh

Paparazi said...

ini lah gelagat org klo jalan jam...klo aq x men selipar..berkelah terus la kt jalan tu

Nadhirah Zamrose said...

ia PERLbagai guna?...haha,nnti aku try wat cmni la,tgk ayah aku marah ke atau join sekaki ;p

°šYąňáĐyą° said...

selipa janji kiut jep :P

En. Bilik Sebelah said...

ooo.. kalau ko nak tau, simpang 3 sebelum naik ke uluyam tu, bawah empangan batu tu, adalah kawasan rumah aku..

FYI, masa 9 ogos tu, PM Najib datang batu caves.. Siap ada replika NAJIB lagi kat dalam batu caves tu..

sape suruh pergi situ pada hari tersebut... mmg la jem..

piqah SHJ. said...

lu memang hebat la!

Nurliyana Farhah c(: said...

hahaa, terbaek gilee.
maen selipar dalam kereta?
ahaa.
idea yg bernas.
bagos bagos.
akan ku cube satu hari nnti.
haha ;D