Thursday, June 25

tranformasi

deringan shin chan keluar melalui corong speker henfon aku..
tgk skrin hp ada tulis "one msg receive"

dri ali bertulis.."woi jom kuar skrg ,tgk tranformers,naik kete ko"..

tanpa berfikir pnjg aku reply ringkas."ok set"..

sblm pergi aku check wallet..ader not merah sekeping je..ngam2
wat beli tiket wayang je..."cam mane aku nk pergi ni,minyak kete
aku dh kt E,mane ckup duit nk topap petrol..si mangkuk ali tu pun
bkn ader kete",getus ati kecil aku.

pikir punye pikir,teringat lori wak joko yg tersadai kt blkg umah dier..aku taw wak joko ni pasti tgglkan kunci dlm lorinya sprti ari2 biase..aku tekad abes,nk pnjm scare curi2 lori dier utk puaskan nafsu rakus mlm ini.

aku msg ke talian celcom ali utk dia dtg blkg umah wak joko..
selang 3minit...ali pun sampai..ktrg pun curi snyp2 lori tu..

sampai midvalley,park lori...beli tiket & layan muvee..
agak dh 2jam muvee pun abes..berpinau gak r mata sbb
dpt seat kt depan,balasan biase bg org yg beli tiket lewat..
lawak2 lucah dlm citer tranformers kali ni mmg wat aku
tergelak sakan...tp bg aku citer ni xde la meletup sgt..

aku tgk jam dh lewat..so aku pun drive pulang ngan laju skali..
sumer lampu merah aku laggr...aku ikut falsafah kawan aku,
merah tanda keberanian..

syok2 drive cam jensen button, tibe aku raser semacam ngan
lori ni..bergegar semacam..

ching..ching..zet..zet....

xsampai 2saat pun..lori wak joko td dh bertukar jd tranformers..
aku ngan ali berada kt tgn si tranformers tu..

si tranformers tu pun memulakan dialog..
"hello boys, im optimus prime and im ready to serve for you"

aku ngan ali jd blur..kitrg xphm bahasa inggeris ni..tp aku pndai sket
dri ali la, sbb aku taw beberapa prkataan pntg sprti "yes,no,fuck & shit"..

aku pun jd benggang dan maki si optimus prime tu..
"woi cilaka, tuka la balik jd lori..mampos aku nnt kene blsh ngan wak joko"..

si optimus prime tu pun reply..
"sorry boys..i dont understand bahasa melayu"..
-----------------------------------------------------------------------------
hakikatnya, aku xphm pe yg si prime tu ckp, dan dier pun x phm pe aku ckp..

apekah kesudahannya?

moral of the story: marila kita semua belaja bahasa inggeris

22 x 5 = ??:

frhh said...

wahaha banyak berangan.
aku pikir lebih baek lori wak joko transform jd optimus prime tuhh. then kau akan jadi macam Sam Witwicky :) kool

arfahadnan said...

beriya aku membaca...
aku ingatkan lori wak joko berkecai tgh jalan ke..


haih..

Siti Fatimah Nabihah said...

hahaha.. terer ko bwak lori erk!
hurm.. pasni aku nk blaja english btul2.. hehe

PeQ GaRaGe said...

ceh...
kuar tgk wyg x ajk aku pon..
sob3..

p/s: sejak ble ko amik lesen lori??
ekekeke..

ermm... kesudahannye.. ko cume bermimpi.. aku taw.. tgk td cam muke br bgn tido jer.. kih3...

electrony said...

i just want to say a cute word

"BABi!"

Nadhirah Zamrose said...

hahaha!
bru nk tulis psl trnsformer tetibe ade org lg laju...n idea lg best dri aku kot...hahah
ye2 mari blaja BI :)

shakinah said...

kalau kau tau yes no fuck shit.
aku tahu perkataan bangang mangkuk sengal dan cilanat.
pernah dengar?

°šYąňáĐyą° said...

essay konpem A :P

faizrazali said...

lori ko bawak tu lori kayu ke? kompem bdn robot tu kayu kan.. haha

faiq said...

frh: mslhnye tu bkn lori aku..tu lori jiran aku..mampos aku kne blsh ngan dier nnt..

arfahadnan: aku ader lesen lori,mne ley berkecai kt tgh jln..

fatimah: yes..belaja la BI btol2...nnt bole ader robot tranformers 1..

peq: aku ader lesen lori la..lesen keretapi pun aku ader..oit,mane de mimpi..ni btol2 belaku la..kt depan tasik permaisuri..

ony: u r so cute..so u are "babi".haha.

nadirah: hahaa..sorry la..aku pantas sket..xper ko tulis la citer versi ko..

ikin: kalo bahse melayu aku pun pandai..ko penah dgr.."surau,masjid"..ha pe lg,pergi la!..hehe

syanadya: essay aku time exam dpt C la..

faizrazali: lori tu bwk lembu..so bdn tranformers tu lembu..haha

shakinah said...

hahaa.
kau memang dasyat berimaginasi la kawan.
teruskan imaginasi anda.

Nurliyana Farhah c(: said...

hahaa, hampeh gilee.
adoiyai.
punye laa ingat lori rosak ke ape.
hahaa ;)
nice one ;)

Farihah Ahmad said...

"merah tanda keberanian"
so, nko da langgar merah2 dan kunun2 bajet brani la ni kn.
makanya, karate la optimus prime tu sebarang dua. lelame sengal gak si optimus prime ngn kemerahan nko. sape soh tannak jadik lori balik kn?!

Combat said...

ape plak?lori tu kan wak joko punya?mesti dia speking jawa.tak pecaya try.hehe..

akma said...

xabis2 berangan..

anep said...

kali ney crite anda lebih seperti sorang lelaki

haha
suda la faiq..g tgk dgn ali konon padahal g dgn gadis2..

FAIQ HERO GADIS-GADIS WEYHHH

faiq said...

ikin:tu citer betul..bkn imiginasi la

liyana:tu la psl..aku igt lori rosk..rupe2 jd tranformers..

farihah: aku mls je nk karate dier..nnt kalo dier mati, sape nk slmtkan bumi..aku mmg bole slmtkan bumi,tp aku mls..

combat:kalo dier speaking jawa..aku ley phm la..kalo BI lemah sket.

akma: citer betul la..xtipu

anep:bnyk la ko g ngan gadis2..
aku xpenh pun tgk wyg ngan gadis..hehe

Anonymous said...

huhu~seyes klaka cte2 kamu dlm blog neyh.u got talent..suke2..troskan usahe k~

°šYąňáĐyą° said...

oh ea haha

maira adreanna said...

mmg cpt trpengaruh ko ni hahaha

Anonymous said...

heleh..
macam ler xde kamus



-mistin?
woo, aku miskin..
tgok transformers kat skrin 15 inci je

piqah SHJ. said...

wahahah
gila kanak2 minda kau neh.
eh, kate nak belanje !
cehh