Sunday, June 7

Abam

mama tahan aku utk 2jam dri kuar utk merapatkan hubungan silaturrahim sesama manusia pd malam ni..dier suh duduk dan tenung television hitam umahku siaran tv3 cerekarama "Abam"... dier nk bangge sbnrnye, sbb sekolah dier jd lokasi shooting...

mama aku berkata-kata kpd keempat empt org anknye yg sumer sedang kyusuk menonton cite itu,

"lawanye skola mama ni bile dlm tv"...ujar si ibu tadi..

konfem2 la lawakan, direktor mesti pilih port lawanye,xkan kelas yg penuh conteng2 n tingkap x cukup nk jd lokasi shooting kot..

selang beberapa minit kemudian mamaku mengomen ag..

"ni xbest sket ni, pakai tie n lencana skola seri desa tp bdk2nye g melepak ponteng skola"...

ayah aku pun lantas mnjawb'
"ha betul la tu,dh mmg bdk2 skola awk mcm tu"...

kitorg adek beradek tukang gelak saje.. ramai lak kwn2 aku yg jd actor2 tmbhn...jimat sket hire diorg belakon ni..kasi rm20 sorg2 sudh..sorg si tukang blsh hisham time dier hutang..yg lain yg jd gang2 mat rempit lepak2 time mlm..

akhir skali paling tak tahan, name mak aku kuar kt penghargaan kt belakang cerita...kalo pengarah kementerian nampak mane taw bole naik gaji ag seribu ke...anak2 pun suke..yahoo!

15 x 5 = ??:

SyAhiRah LaLAla said...

wow. cool nya ;)

electrony said...

bahbahabhaaahabahaa kite tgk kite tgk .
abam tu mmg bodoh ! dan dan ler nak berpuisi .
munyet , kuda , tapak sulaiman !
grr .

sori tak tgk nama mak ang kat penghargaan

skola kite lagi lawa :O

AKMA said...

haha, ko plak lebeh2 kalo naek gaji..

shakinah said...

hahaha.
aku tgk cite ni sket je.
abam tu nsem sbnrnye.
tp die blakon jadi budak skema tak best ah.
neway,
skola mak kau!
aku tumpang banggeeeeeeeee

Bakal guru said...

debishhhh...anak mama ni.kukui

faiq said...

syahira lalala - hye..mmg cool..

ony - haha..mmg bodo si abam tu..x ganas lgsg..kalo aku sepak saje si adek tu..lu konfem2 xkn pasan nama mama ku nyer..name mamaku pun kamu x taw..mcm mane nk pasan..skola tdika ku ag lawa dri methodist kamu..skola tadika ku ader transformers..

lulu- mak naik gaji..sape x suke..

ikin - skola tu bkn mak aku yer..kerajaan punye..mak aku cumer jd cikgu kt situ jer..hehe

bakal guru - aku anak mak n bapak aku..xkan anak jiran sblh umah kot..hehe

AKMA said...

ko tao nk kebas duit mama ko jek..bile nk sedar diri tah

frhh said...

teheeheee
hebat! ade name.
suro kasi taruk bbesar2 la name mama tuh

:))

faiq said...

lulu - sbagai ibu-bapa mmg tanggung jwb mereka mmberi nafkah kpd anak2..hahaha

frh: aku bkn direktor filem..aku cumer penonton yg setia

DyanaYunus said...

oh tgk gk cte tu :)
abam tu so cute so innocent! hehe

AKMA said...

haha ko ni menjawab je kan..haish

electrony said...

TAHI masa bila ku sekolah methodist kurap !!!

faiq said...

dyana yunus: ko g la ngort dier..hehe

lulu: hobi aku menjwb..

ony: owh convent erk..adek beradek la tu ngan methodist...kunun sekolah omputih la

electrony said...

alah
plajar nye yg ni mmg omputeh pun
ehm

faiq said...

ony - lu punyer citer siyes poyo..hahaha
blah la lu india..:)