Friday, June 19

faktor genetik (penemuan secare tiba2)

aku igt lg dulu cikgu sains aku aja..
dier ckp, manusia yg di lahirkan akan
dipengaruhi oleh faktor genetik dri
parent dier.. aku curious sket ngan statement ni..
besela,aku xpuas hati selagi x mengkaji lebih mndlm..
aku pun wat la x-perimen..
berikut merupakan beberapa bukti2 yg aku dpt cungkil:

bukti 1: faktor genetik ayah
ciri2: mmpengaruhi gaya rambut

hensem la..ayh aku dulu g skola ngan gaya rmbut ala2
kurt cobain..jimat, xyh beli sikat..ni time zmn 80's..
tp aku pelikla zmn milineum ni,aku rmbut pnjg sket je
dier dh suh ptong lak..padahl rmbut aku pnjg time
cuti skola jer...adus, tak "bapak borek anak rintik" la
camni..xper2, ahad ni anak ni, ptong la rmbut.

sdg2 wat eksperimen aku terjumpe bende ni:

baru aku tahu arini..rupe-rupenye
mak aku ni pemidato zmn muda-mudi dier..
patut la skrg makku ni masih kuat membebel..

mak aku: aiq!, bgn..org dh balik skola,
die x bgn2 lg..tido dh la x ikut hukum alam..
mlm xnk tido,siang tido smpai ptg..

faiq: ha..yer...jap lg bgn la...Zzz

14 x 5 = ??:

PeQ GaRaGe said...

wah.. eksperimen yang berjaye..
hehehe..

p/s: kalau xder persamaan genetik.. ermm.. ko ank angkat la.. kih3...
cau dlu...

arfahadnan said...

ayat mak kau lebey kurang ayat mak aku.. hahaha.. sbb kau ngan adik aku sama species.. siang membuta.. malam jadi burung hantu..

didiey ;) said...

nocturnal punye spesies :)

shakinah said...

heh.
cayalahh pacik aladin!
stylo seh rmbut.

electrony said...

dah pemaleh tu mmg pemaleh !

lagi satu genetik cikgu hashashass

super kacak said...

pesal ko xletak gambao babahzita??
da x ngaku anak nmpak..
mentang2 rmbut dia se stylo bapak sbenar

AKMA said...

like father like son..

Lionel Azry said...

bapak borek anak rintik!

frhh said...

mak aku ta masuk pidato pun kuat gak membebel.

bole kaji tak?

faiq said...

peq- aku dh sah ank parent aku..sbb ader persamaan genetik.hehe

arfahadnan- aku ngan adik ko mmg same spesis..kitorg spesis manusia sehat sejahtera..hehe

didiey-bkn saje noctural..aku ni supernatural gak..hehe

ikin- ayah aku mmg dri dulu dh stylo

ony- yes..genetik parent aku la buat aku jd cikgu gak.

donut- lempang nk? si bazita tu ayh angkt ko..dier syg kt ko..hehe

akma- like father like son..(ko suke ayh aku, n aku)..hahhaa..

azry - bapak aku x borek..name dier aladin..aku lak bkn rintik..aku faiq..hehe

frh- huh, lg mncabr kes mak ko ni...ko tahan je la telinga...lg besh..pakai la telinga gjh..kasi sumer yg mak ko ckp masuk telinge

Anonymous said...

-facowni


lempeng, kem salam mid valley..
aku rndu la..
owh, bez x transformers?

faiq said...

facowni: aku blur! sape ni..mcm mane nk kim slm kt midvally? aku bru nk tgk trnfmrs esk la...btw,thank fren..kita kwn time skola tadika ke.hehe

jahanam!! said...

bapak aku pemain piano irama klasik terhebat skitar tahun 80' dlu.

jdi terime kasih ayah..

Anonymous said...

haha..
tu bukan nma aku la sengau..
itu word verification..
aku gna sbagai kata ganti nma..
hahaks

aku xtgok lgi transformers..
bez sgt ke?
berbaloi x sedekah dkat robot2 smua tu?


-bunmers