Tuesday, June 9

ini barulah namanya sokong amareka...


bangun pagi bukak tv tgk MHI..rancangan faveret peribadi yg aku tonton jarang2....sejak umur aku hampir 21 thn, aku buat perhitungan matematiknya kira-kira lebih kurang 21 kali saja aku tonton rancangan ini..secara puratanya, setahun sekali..syukur..ini menunjukkan yg rumah aku masih ada television sejak aku kecil hgga la meningkat remaja..

mendengar diskusi antara 2 juruhebah, seorang laki dan seorang wanita mengenai tajuk utama berita utusan malysia..SPM: Lulus Bi wajib?

Tan Sri Muhyiddin Yassin minta pendpt orang-orang Malaysia:

Pendapat aku si suka mencarut

"padan muka la siapa ambek SPM tahun ini dan thun2 yg berikutnya shgga la kiamat nnt..semoga diwajibkan saja..kasi budak2 ini makin rajin belaja bahasa omputih tu..makin bnyk la lagu-lagu taylor swift dan sean kingston akan diorg hafalnya.

.suruh lulus je, bkn suruh A pun..xkan belaja dri tadika sampai tingkatan 5 tak boleh lulus kot..baju skola dh ader 36 pasang, kasut skola lg, nk yg berjenama Pallas Jazz saja, belum cmpur alatan-alatan lain lg..rugi syiling mak ayah jer kalau gagal..kumpul2 duit persekolahan tu, bole beli ferrari la kot...kalo gagal, bek awl2 benti skola.. keje kt kilang Ah leong ke, Ah chong ke...kilang2 seperti samad dan said ssh nk jumpa..

tp ssh gak cri keje, kilang2 skrg ni nk gak peguasaan bahasa english, tokey2 kilang ni nk org-org yg bole menyanyi lagu james blunt mase tgh wat keje...

nasib baik bkn aku yg jd menteri pelajaran..kalo aku yg jadi..aku wajibkan sumer jer, Fizik, Kimia, Biologi, Addmath, Matematik, P Seni, P Jasmani, Sejarah, Geografi dan lain-lain subjek yg mulut cikgu korg berbuih berbelon-belon mengajar..

satu soklan berbahasa Inggeris utk hari ini...

if electricity comes from electron..
morality?

-------------------------------
free answer:

"electricity comes from electron, morality comes from morons"

13 x 5 = ??:

frhh said...

anda cikgu tadika kehh?

wahhaa gle ahh soklan chem
chem aku hampehh ta mammpu nk jwb soklan tuhh hehe :)

kau patut talipon HMI && bg pendapat kau.
gerenti dpt smbutan hebat!

electrony said...

walaweyhhh ! cikgu weyhhhh cikguuu .
cikgu sy nak okh okh ! pelisss

electrony said...

budak tu mcm takut je ang ajor .
eeeeeoooo

faiq said...

frh: aku bkn cikgu tadika, mahupun cikgu sekolah...aku maseh pelajar..

tu bkn soklan chem la..tu soklan pegetahuan umum..

auni athirah: okh tu ape? bdk2 tu suke jer belaja ngan aku..siap diorg rindu ag nk belanja ngan ku..diorg kate syok!

PeQ GaRaGe said...

ehem2..
guru pelatih apo kabo?

hahahaha...

AKMA said...

ye ituu die cikgu faiq berfalsapah..

arfahadnan said...

ko bakal cikgu ker?

electrony said...

*okh okh tu ape ? :B . mleh nak ckp hhhhahhahaa .

*yeke ni ?

shakinah said...

heh.
betul.
aku sokong.
tapi aku cam nak terkentut je bace entry kau kali ni.
bukan faiq yang ku kenal.
hahaha!
bak kate kema.
berfalsafah

faiq said...

Peq - aku sehat..cumer haus sket...sbb mlysia skrg musim panas..hahaha

arfahadnan - mmmm..lebih kurg camtu la..

ony: K.O la kamu..okh pun xnk bg taw..yg ku taw o.k.u jer..ku taw sbb oku tu kamu..hehe

lulu - tu bkn falsafah..tu falsampah

ikin - lu jgn bising la..dlm diri aku ader mcm2 org, bese la tuka2 watak..hehe

shakinah said...

hahaha.
gelabah je gune lu lu.

Nadhirah Zamrose said...

morality from morons...ermm =.=
bgus2..mari blaja BI,utk kebaikan anda juga adik2

Anonymous said...

gilak arh..
complex bnao teka teki ko..
skarang bru dpat..ahaha

prowshiri