Friday, June 5

kitaran hidup dari pencuri ke aku..

mlm pas balik men futsal, aku terkene satu sintom pelik..ciri-ciri simtomnye begini otak masih cergas, mate xnk tutp2, mulut xnk menguap2..mungkin terkene isomnia kot..owh tidak maybe tertelan gas amonia yg dilepaskan dri seseorang yg bertubuh xxl...utk melayan sintom pelik aku, aku menonton la movie yg d suggestkn oleh abg aku..."laskar pelangi", huh terbaik la punye citer..selalunye aku benci citer indonisia..cerite indonisia jiwang2 saja, cinta,cinta,cinta..tp laskar pelangi ni lain..tgk la sendiri..serius besh..

abes tgk citer tu dlm kol 5 pg...teringat la aku kt kedai nasi lemak kak leha..antara kedai nasi lemak yg mampu menampung nafsu perut ku yg berada di tahap high ni..terletak di wilayah tanjong karang,dibuka seawal 5 pg..ni melayu kelas no 1 bukak awal cri rezeki....walau kedai warung saja tp tip top nasinya..aku pun capai la dompet aku yg terlentang kt katilku..utk pergi melahap nasi lemak pagi2 seblm ku mulakan sesi tidoku smpai kol 1 nnt..dlm otak aku punye indah, memikirkan nasi lemak lauk sotong yg akan ku jamah nnt..aku buke la dompet aku..tgk2 satu duet kertas pun xder..huh hampe aku, muke dh mcm olando bloom bile mintak pelempang....giler miskin aku..ader 70sen jer..3keping duet syiling 20sen, 1 keping seposen..70sen,xckup lg singgit lapan puluh sen nk beli nasi lemak sotong.., nk cucuk kt mesin atm pgi2 konfem2 kt skrin mesin tu tulis "this machine is out of service"..ni sumer salah pencuri la..sape suh curi mesin atm..curi duetnyer dh la..kan aku gak jd mangsenye..aku ambek keputusan mudah..tido dh la..cuti panjang lg..esok luse bole makan lg nasi lemak tu..nk harap bgn awl g beli nasi,kim salam la..selalunye aku timing bgun tido jer kedai dh tutup tersusun rapi..

8 x 5 = ??:

PeQ GaRaGe said...

besh giler citer ko..

xtahan perut nk gelaknye..
hehehe..

xtau pon ko dah ade blog..

faiq said...

aku bru jer wat blog ni..
time cuti busan2 try wat bog..

blog aku cap ayam ag..
xtaw ag nk edit..hehee
ko aja la

PeQ GaRaGe said...

hahahaha...

xbesh ajar kat dunia x nyata ni.. kalau jumpe depan2 senang ckit..

xpelah.. blog aku dlu cap ayam kampung jer.. slow2... bnyk kene blaja lg..

AKMA said...

ko mmg sorang yg aneh..

shakinah said...

hahaha.
gile lawak.
kau x abes2 ngan nasik lemak sotong.
by the way,
mane kedai kak leha tu?
aku tak pnh dgr pon

faiq said...

peq - xper..nnt balek maktab, ko aja la aku..

lulu - a'ah ku mmg aneh..ku dtg dri planet asing name planetnya zuhontarium..jauh dri pluto..

ikin - nasi lemak sotong,sedap dan sehat..kedai kak leha..kt satu tmpt yg dirahsiakan..ahaa..utk org cam ko yg suke bgn tido kol 2ptg..xyh mmpi nk pergi la..

AKMA said...

haha, ko makhluk asing yg pelik..

shakinah said...

hahahh.
siot je.
macam la kau bangun pukul 6 pagi!
cehh
padahal 2x5 je ngan aku