Thursday, April 1

kata-kata falsafah jalanan


ni gamba aku ambek masa aku tumpang ni beca nak gi beli bakso.

alang-alang korang sambung la ni..

(dikopi and pes dari entri lepas)


aku bukak mate je, tgk jam kt dinding dh pukul 8.15pagi... ah..aku dh lewat..waktu opis sepatutnya masuk kol 8pagi, ni aku 8.15 mandi pun tak lagi...aku terus lari masuk bilik mandi, pas 30 saat aku kuar balik...wangi sudah...mudah saja mandi..aku siap-siap terus start enjin moto bergegas ke tempat keje..

moto honda c70 tu aku rembat sampai 125km/j..bergegar body-body moto tu, tp ia tetap maintain kerana moto tu buatan jepun,yang berkualiti..sumer kete-kete mahal aku potong saja, cilok kanan cilok kiri dah mcm mike doohan..

sesampainya di satu simpang empat di Jalan Tunku Budin, aku tengok lampu isyarat dah nak merah..aku pun ambik keputusan untuk memberhentikan tahap kelajuan aku dari 125km/j menjadi 0 km/j.. aku pun nak tekan la break kaki..skali aku nak tekan, aku tgk2 break kaki aku dah takde..ni mst tercabut sebb aku bawak menggile tadi..biase la moto lame, sumer barang dh reput..nak tekan break tangan, mmg dh lamer takde..aku ni jenis kedekut sket nak repair fair lady capuk aku ni..

aku pun ape lagi..memilih lah kerete buatan malaysia untuk dicium..

pppaaaaaaaaannnnngggggg...bunyi ciuman antara tayar motor dan bumper kete..

aku masih berada di atas moto..kerana kaki aku sempat capai ke tanah dengan kadar segere untuk mengimbangi moto dari rebah ke bumi..aku dh tahap redha untuk kene maki hamun dengan tuan kete..

Tuan kete tu pun keluar dari keretenye..dari riak wajahnya,aku kenal beliau seperti seorang yang bengis...die pun menghampiri ku..lalu mengeluarkan kata-kata..

"adik, adik ok x?"
"adik sehat x?"
"kalo sakit saya anta ke ospital"

aku terpegun sebentar..
kini baru la aku taw yang rakyat Malaysia memang berbudi bahasa...

15 x 5 = ??:

shakinah said...

simple.

kau langgar kereta orang mana pulak kali ni?

sharamli said...

penyegan..pakai k0pipes je..xaci..

Siti Fatimah Nabihah said...

huhu.. btul ke citer ko ni??
ha.. nasib bek ko xpe kan.. yaya,berbudi btul org tuh~
len kali check dulu brek moto ko tuh~ hahaha

Cik Akma said...

nasib baik dye x ckp
"adikk, april fool" hahaha~

siv said...

haha.gile lah ko.
;p

I_Hate_Lolipop said...

pergh...ayat mmg best. org idiot, org jenius...hahak hurm..

NichKhun said...

hakhakhak.. apakah? dia yang langgar orang.. kan? hahahaha naseb bek owner kete tak marah2.. hikhik

Fahim 'n Alin said...

hehe seb bek ok..

mike doohan??haha

Syida Shukor said...

bagus gila orang tu

yaziith su anaz said...

betol.



baru jadik kat aku.
dapat jiran rakyat mesia yang berbudi bahasa.


manis ;)

balqissy said...

nasib baik ko bukn cikgu org yg langgar ko tu. kalau x... hahaha

tangan said...

ya berbudi bahasa
buktinya


aku

-C.Gad!s- said...

budi bahasaa...

amalan kitaaa....

hihii

yaya. said...

hey, nk tnye. kau da real cikgu eh? lepasan? bes x? aku dlm poses doh. huhu. share2 la(:

yaya. said...

hey, nk tnye. kau da real cikgu eh? lepasan? bes x? aku dlm poses doh. huhu. share2 la(: