Wednesday, April 28

Elektrik TNB

repost....


Giler ape bil elektrik rumah aku bulan lepas adalah Ringgit Malaysia 318.75 sen. Baru duduk empat orang. semua lelaki. Rumah takde pun aircond, mesin basuh, peti ais dan pembakar roti. Mesin jahit lagilah. Yang cuma ada papan carom sebijik. Jadah ape sampai
Ringgit Malaysia 318.75 sen.

Memang tak puas hati.
Aku dengar rumah sebelah bini uncle mamat membebel memanjang gara-gara bil elektrik rumah diorang bulan lepas sekitar RM1200. Semalam aku nampak Uncle Mamat keluar rumah beli sayur dengar satu kuali tercacak kat kepala. Badan tangan calar balar dan tompok-tompok lebam.

Rumah dia aku tak heran. Sebab Uncle Mamat memang 24 jam main Winning Eleven. No wonder lah bil elektrik sampai sibu dua. No wonder la jugak , bini dia juga mengamuk. Uncle Mamat lawan aku kalah jugak. Apa citer training lame-lame? Huh!

Dua-tiga hari ni kalo aku hilang, maknanya aku dengan budak-budak rumah aku tengah sibuk-sibuk cari wayar-wayar yang bocor la.

Solitape dah beli 6 gulung.
Harap-harap takde sape-sape masuk ICU kene rembatan elektrik.

5 x 5 = ??:

hans said...

bapak mahal bil lektrik umah ko
umah aku 7 orang
laptop sorang satu
pasang jer setiap masa
baru 60 ke 70 jer

Wanie-san said...

giler r!
ko ni btl ke x??
aku duk 15org pon bel letric RM90 ringgit jew..

faiq said...

Tu la pasal..aku da beli dah slitape, nk check mne2 ade bocor

DyanaYunus said...

erk. boleh ke ttup bocor wayar elektrik pakai saletep? haha

piqaiqapiqa . said...

weh tak bahaya ke?