Monday, July 13

untuk budak yg bewarna merah..

aku terbace satu entri yg menarik dri seorg blogger yg agak cun dan hot iaitu " I AM STRADUST" yg bertajuk "CROWN OF LOVE" ... aku ckup tertarik dgn artikel berbaur bunga-bungaan manusia ini dan aku sokong 100% kebenarannya..

pernah kamu ditanye soalan2 seperti begini:

"knp awk suke saya?"
"knp awk rindu saya?"

semestinya soalan2 begini, akan ditanya oleh kaum hawa kpd golongan adam..

solan begini begitu sukar untuk dijawab dan ia terlalu abstrak untuk diluahkan melalui penulisan mahupun percakapan... bagi aku, hanya trdpt 2 golongan kaum adam saja yg mudah menjawab persolan begitu yg ditujukan oleh kaum hawa kpd beliau..

yg pertama adalah seorang golongan kaum adam yg begitu jujur dan tulus kpd pasangannya..masih adakah golongan begini didalam dunia yg tanpa sempadan ini? jika ada, maka mereka adlh insan terbaik utk kaum hawa..

golongan kedua adlh glgn kaum adam yg master.. term master itu bermksd, semua jwpn bg persolan2 diatas itu telah di setkan di otaknya sejak lama lg.. dan golongan ini hanya perlu mengeluarkan jawapan itu dri kotak sereblum mereka apabila pasangannya menanyakan kpdnya, dan kemudian jawapan yg sama juga akan digunakan utk pasangannya yg seterusnya..dan begitula seterusnya..ulang dan ulang dan ulang..

bagi insan adam yg biasa yg tidak penah perfect dri segala aspek...soalan begitu akn mereka usaha utk mengelakkannya..bukan kerana tidak menyanyangi si dia...tetapi tiada jawapan yg sesuai utk persoalan itu.. bkn mudah merungkai perasaan itu didalam bentuk tulisan mahupun percakapan..walaupun penulisan balas bg soalan itu sebenarnya sudah seindah puisi berlagu, tetapi ia masih tidak menerangkan hal-hal sebenar kpd persolan itu..

kaum hawa, yakinlah pada golangan adam ini..belajar cara mengetahui isi hati mereka melalui perwatakkan mereka dan bukannya dri apa yg diluahkan dri mulut mereka.. persoalan demi persoalan tidak semestinya akan dibalas dgn jwpan yg seindah langit di awan biru...makin bnyk persoalan, makin banyk jwpan palsu yg akan diterima..adakah anda suka ditipu?


---------------------------------------------------------------
ini adalah nota penmbahan..

tajuk: tips2 utk menjadikan si kaum rambut panjang ini boleh menjadi botak..
mood: jenaka

lebih mudah jika kaum2 hawa bertanya begini:

kaum hawa: awk dh mkn belum?
kaum adam: belum..
kaum hawa: jom saya banje..
----------------------------------------------------------

imaginasi: aku dpt idea ni dri ko...untk kesimpulan ko tu.. walau aku senyap dan x berani nk ckp ape2, ko kene taw yg aku syg ko..syg sgt2..masih perlukah aku cakap?

17 x 5 = ??:

Nadhirah Zamrose said...

x sangka..macho2 pun berbunga gak kn...ha3...ni msti tulis tuk "someone" ni kn kn kn?
mmg la,jgn byk tnye sbb senang kene tipu...dah :)

arfahadnan said...

taman bunga...
kau ke nih?

sharamli said...

rasa malu x kal0 p0mpuan yg belanja?

x?

PeQ GaRaGe said...

ape kes plak mamat ni..

hehehe..

xpe2.. patutla tajuk xmo ngaku ko yg kan...

ape2 pon.. jiwang gak ko ni..

belajar ngan ko bley?
lalala~

Lionel Azry said...

argh lu jiwang plak! :P

shakinah said...

kau dah jatuh chenta ke?
semacam je entry neh.
sape weh sape?
:D

f.A.r.A.h said...

;)

Siti Fatimah Nabihah said...

ceh.. nk blanja lak! kenapa bukan kaum adam yg ajak blanja

NaniDaniela said...

manede kaum hawa y tny kt kaum adam
kaum adam y suke tny soalan tu kt kaum hawa psl kaum adam kn kaum paling ngengade gedik2 pasan hensem.haha...

slalu kaum adam akn tny soalan ni kt kaum hawa n bile kaum hawa terkulat2 xpat nk jwb, tetibe kaum adam y tlg jwb kn "arh...xnk sayang"

kuang hajo kn?haha

°šYąňáĐyą° said...

kaum adam bajet duit uh,
tanak hulur. wekk

meo188 said...

"knp awk suke saya?"
"knp awk rindu saya?"

nak jwb soalan cenggini?

10 jawapan yg penah saye pakai:
1. Xpenah jumpa gadis mcm awk.
2. ntah kenapa, sy selesa ngan awk.
3. Xpenah sy rase perasaan sebegini.
4. u make complete.
5. awklah sumber inspirasi saya.
6. sy rs kosong tanpa awak.
7. sy ikut gerak ati sy. sy pasti ur the one!
8. sy syg sgt2 kat awk.
9. sy xpernah jemu memikirkan awk. 25 jam sehari sy teringatkan awk.

Ini yang paling power:-
10. Awklah impian saya...

yeargh.. brader luv...huhuhu

faiq said...

nadhirah: hahaha..bukn berbunge sgt pun..cumer saje je..maybe tlis tuk someone..

arfahadnan: aku ader taman bunge..ko beli la bunge tu..

sharamli: raser kenyang jer kalo pompuan yg bnje.

peq: aku ni, imaginasi jd jiwang jer..

lionelazry: tak lelaki la, x jiwang..

ikin: aku x jtuh cinta, tp aku bru jer jatuh tangge..siot la..lantai licin..

farah: :O

fatimah: pompuan banje la besh..kenyang

nanidaniela: oit..ko sdp2 jer menterbalikkan teori aku.hehee

syanadya: kitorg x bajet duit la..kitorg kurg duit..hehe

meo: cilakak lu meor...kau skrg bkn kartunis ag...ni dh thp doktor cinta...siapa yg ada mslh cinta sila jumpa meor ini..segala permasalahan boleh diuruskan..

shakinah said...

heh.
perempuan belanja kenyang ye?
patut lah bila kau belanja aku tak rasa kenyang.

Lionel Azry said...

gua tak jiwang tapi romantik siak!
i mean romen sampai menitik :P

yaziith su anaz said...

tatawla nape ade hawa yang takyakin.




seharusnya tahu yang tuhan sudah tetapkan yang satu untuk dia.


tunggu dan yakin saja.
:)

Nurliyana Farhah c(: said...

ohoo, begini rupenyee kaum kaum adam nih yehh.
tak taw pulaak. hahaa :)

Anonymous said...

dr dl lagi ak tau ko jiwang..cuma tpendam je kan..ahakz!
xpe2...'die' tawu~ =D