Sunday, July 19

opis boy naik minyak

agak setahun aku menjadi penggangur..
tetapi sejarah aku berubah, apabila lebih kurang 2 minggu lepas aku mendapat kerja sebagai opis boy di sebuah syarikat swasta di kota metropolitan ini..

kerja opis boy agak simple dan kne dgn citer raser aku..
dtg je opis pagi2,mst dpt selai atau 2 lai kertas penuh order utk breakfast org2 berkolar dan bertie di opis aku,,,

mcm biase..tempahan order tu mst berkisar di kedai mamak 24hours Sri Kusam Bistro..
smbil tggu order2 ni siap..
aku pekene lu roti sardin ngan teh tarik segelas..

kerja rasmi sbgai opis boy, adlh sbgai penghantar surat,,
surat2 ini perlu diantar dgn kadar segere..

sbb kate bos.."ini surat semua urusan berjuta-juta"..

"bos lu kencing la..xkan la kertas selai ader sejuta"...jwb aku dlm hati stiap kali bos aku ckp sprti dialog di ats..

selalunye kerja aku mmg tip top..
no wonderlah bos syg aku..
aku mst boleh anta surat2 ni setengah jam lebih awl dri waktu yg dihadkn oleh bos aku,,

sbgai opis boy yg bermotor kapcai ini,,
kemahiran sbgai mat rempit, perlu ader serba sedikit,,
bagi menjalankan misi2 khas bos aku..
setiap hari penuh ranjau aku perlu lalui..
kesesakkan lalu lintas, aku sudh lali..
langgar side mirror org..aku sudh biase..
langgar awek sdg melintas..aku belum lg..

walau kadang2 suparman ats moto aku buat..
aku tetap bkn mat rempit..
waktu keje je aku bwk laju,,,
bile balek ke umah n pergi keje aku maintain je bwk moto c70 aku tu 50-60 km/j..
smbil pulas throttle moto..smbil pekene asap putih..
lampu merah pun aku x langgar..
patuh dgn arahan2 di jalan raya..

kalo time keje lampu merah langgar xpe..
sbb saman nnt bos yg byr,,
yela..kene saman sbb atas urusan kerja..
berbaloi la bos tolong byr..
sbb dier keje nk cpt jer..

aku slalu mndpt pujian dri bos..
bos slalu ckp aku ni..bgs, rajin buat kerja, amanah,jujur dan beristiqamah..
giler kembang sumer anggota bdn aku setiap kali bos puji aku,,

dh 2 mggu aku keje..skrg ni dh 19 july..
lebih kurg seminggu lg, aku akan dpt gaji...

esk pagi2, aku nk msuk bilik bos aku..
aku nk ckp mcm ni..

"bos, bos sehat?, bos nk mkn pe, sya belanja"..
"bos, gaji bulan ni saya nk ambek 20% jer"...
"yg lain bos ambek la"..
"yg baki 80% tu bos ambek, buat belikan saya motor ducatti 1"
"nk yg kaler merah"..
"sya nk yg cc nyer lebih 500cc bos"
"barula pergi dgn lancar nnt"



22 x 5 = ??:

sharamli said...

rasa2 lagik 2 minggu sbl0m dpt gaji..masih begelar 0fis b0y?

electrony said...

muka mcm lu nak naik moto mcm tu ?
bgi wa kentut kat muka lu dlu .

xpa .
nnti hari perkhawinan kita berdua
i hadiah kan kat u okay ?

I TAIK U 4 EVER tauuuu !

Farihah Ahmad said...

Watpe kasi bos nko lgi 80% tu. Cube bagi aku... Bos nko kencing jes. Bila zaman nk belikan ducati ntok nko.
Aku laenn... Aku bole dipercayai.. Woo00oot~

°šYąňáĐyą° said...

moto besh kep ?
nati accident cpat kiok uh

lulu lalala said...

baik ko mintak aeroplen je..

arfahadnan said...

ko pakai jer lah motor kapcai tuh..
senang cilok..
kalau pakai motor besar2 nih susah nak cilok nanti..
nanti ko jugak kene marah..
sbb lambat..

:P

Nadhirah Zamrose said...

amboi~
demand lebih la opis boy ni.bos pun ngah tunggu gaji nk beli lamborghini nnti ade duit lebih bos beli kn ye...ala3 opis boy...ha3

faiq said...
This comment has been removed by the author.
PeQ GaRaGe said...

kasik masuk pic latest r..

ape barang pakai DSLR..

kui3..

meo188 said...

aises... filem rempit V3 tak leh tyang kat pawagam lah bro...

kapcai pun kapcailah... janji ROCK!

°šYąňáĐyą° said...

moto ta besh ! buuu
eh dis is 2nd time i cmment dis entry

JIMMY ASMARA said...

waktu keje LU x patuh lalu lintas..

waktu keje plak patuh..

bila nak langgar awek ni bro?

semua bende Lu dh langgar..

yaziith su anaz said...

mesti bos jawab,



'kepalahotak lu'


eceh,
itupon kalo die tidak betimbang rase la.
kalo baek ati cam aku mesti die belikan dah.

Nurul Liyana said...

hahaha~
msti bos syg gler kt kamo .hahaha

mEEnmeSSi said...

bos ko pon cakap..

anda dipecat kerana gila..hahaha

faiq said...

sharamli:aku raser bergelar bos kot..

ony: cayalah lu...nnt ku bwk, u duk kt exzoz k..romantik gitu...ang rasa agak 10 minit S u mst sudh msk kan..haha

farihah: aku mmg nk kasi ko mule2..tp x jd la..sbb ko masih utang aku rm600..bile nk byr?

syanadya: oit..jgn pikir accdnt ja..kalo nk kire, nek keretapi pun bole accidnt..

qema: xnk la..aeroplane dh bnyk kt umh..

arfahadnan: kalo dh naik moto besa..aku x men cilok dh..aku bwk naik atas kete jer..xde hal la kalo jam..sumer bumbung2 kete sediala ade cop tyr moto aku..

nadhirah: uish..kau bkn bos aku..ko mane taw.

peq: lu saba..jap lg wa buat..

meo: filem tu mmg la kne band..sbb dh mcm cd blue dh containnya..hahaa

syanadya2: yes...aku pun dh cmmnt back 2 kali..hahaa

jimmy: awek xnk la langgar..aku nk bwk diorg same..hahaa

yaziith: bos aku baik..aku dh citerkan yg dier alim..x mncrutnyer.hehe

liyana: opkroz..mmg dier syg aku..

meenmessi: sblm bos aku pecat aku..aku pecat dier dulu la..lu jgn risau

Siti Fatimah Nabihah said...

hurm.. ya ka bos puji??! hehe.. bos tu xkan baginye.. cayalah my fren!

electrony said...

wa bukan nak komen pasal ni ...
wa nak komen pasal gmbor lu tembak pala lu ...

lu ingat lu hensem sgt ka ???

mcm babi ...


*mesti depa ingat wa marah*
WAKAKKKAKAAKKAKAA
*silap terketawa*

shakinah said...

kau naik moto tu?
tayah laa weh,
kang susa aku nak gi cari ko.
melayang kena tiup angin ke mana tah.

frhh said...

bos pon bole bankrap.
sumpah kau kne tendang kuar dr opis tuh haha!

Farihah Ahmad said...

Ui? Da tgal R600 je?? Aku ingat aku utang nko RM900.. Adoe.. Lega sanafas aku rase..

arif said...

sebagai ofis boy kesayangan bos..aku rasa bos akan ck mcm ni..
"xpe..nnt bos gne 80% gai upgrade C70 jadi C700"