Saturday, March 2

Do you like Mathematics?

 Semalam lepas habis kursus aku terus pergi Miri dari Marudi. Aku naik kenderaan pacuan empat roda. Dalam perjalanan aku layan tidur nyenyak walau kondisi jalan sebiji kawah bulan.

Sampai-sampai Miri dalam pukul 11 pagi. Sebab perjalanan ke sekolah yang masih jauh, aku tak balik pada hari yang sama. Aku stay cuti sampai hari Ahad. Aku turun dari kereta pacuab empat roda tadi lalu sedut udara Miri dalam-dalam.

"Miri... aku datang", ucap aku gaya  filem Melayu KL Menjerit.

Aku terus check in dalam hotel budget. Lelaki-lelaki bujang mesti stay kat hotel budget barulah pengurusan ekonomi cemerlang. Selepas selesai kemas-kemas barang aku tengok jam menunjukkan hampir masuk waktu sembahyang Jumaat. Tahun ini aku baru sekali buat sembahyang Jumaat. Jadi aku fikir-fikir,

"Best ni join brader-brader dan pakcik-pakcik tua buat sembahyang Jumaat"

Jadi aku pun join lapisan masyarakat lelaki pergi sembahyang Jumaat pada hari itu. Selepas selesai Solat Jumaat aku duduk di kaki masjid. Sambil-sambil duduk, aku luahkan perasaan.

"Huh nikmat betullah",


notakaki:
Entry ni semata-mata nasihat. Bukan menunjuk sebab pergi sembahyang k. :)

6 x 5 = ??:

my name is ivana said...


Do you like Mathematics?
hahahaha sangat sesuai tajuk itu :)

::BudakaCamaTa:: said...

ape kne mgene ngan math cikgu?

Shazwani Ramly said...

semangat nk baca pasal math apekah apekah? alahai cikgu faiq.

iAmCekbolat said...

kau dah kenape tajuk lain dengan isi . ahahaha

Lyaa Suriany said...

kire bgs ler tu kali ke dua p semayang jumaat untuk 2013
hahaha

husna zahidi said...

husna minat math..tp guna math dlm entry ni utk?? kira smayang jumaat ea?? =P