Thursday, October 8

4-4-2

gua dah kenal carlos ancerlotti lama dah..lebih kurang 10 tahun lepas la.. gua kenal dia masa dia ngan gua sama-sama masuk kursus coaching kat Tanjong Karang..time tu bukan ancelloti saja yang join, Alex Ferguson, Mourinho, Wenger dan ramai lagi la manager yang terkenal join kursus tu.. gua rasa K. Devan pun join gak..gua ada nampak dia kalau tak silap..no wonder la Selangor power!

berbalik kepada kisah hubungan gua ngan carlos ancerlotti.. gua ngan dia boleh kenal, sebab kitorang satu kumpulan masa kursus tu.. gua ngan dia memang rapat. gua panggil dia lotti jer..lotti ni dari dulu lagi gua taw dia ni memang berkebolehan, tapi dalam apa pun gua lagi berkebolehan dari dia la.. bukan gua nak berlagak, tapi time tu Alex Ferguson ngan Mourinho sendiri cakap yang gua ni, bagus la, kretip dan berinovatif..

sejak kursus tu tamat, gua ngan lotti ni jarang la contact,,dia sibuk ngan ac milan dia..gua pun sibuk coaching team gua.. tapi 3minggu lepas, gua dapat sms dari lotti ni.. gua pun terkejut, selepas 10 tahun tetibe dia contact gua.. pelik, mana dia dapat nombor gua..dulu gua pakai maxis, dia ade no maxis gua jer..tp 2 tahun lepas gua bertukar ke celcom, no lama gua dah lama pupus.. gua agak-agak dia mintak nombor gua kat cheryl awek ashley cole kot..dulu sebelum cheryl tu ngan ashley cole dia ngan gua..

lotti ni sms gua sebab dia ada problem..dia ngadu kat gua yang dia malu aritu sebab Chelsea kalah dengan Wigan.. dia pun mintak tolong gua la solvekan problem dia.. kawan-kawan kan, takkan gua tak tolong.. dia mintak tolong gua sebab next game chelsea akan lawan liverpool.. dia cakap dia tak mau kalah lagi, dah la game tu nak main kat stamford Bridge.. sebagai kawankan, gua pun susunkan la strategi untuk dia bagi menghadapi liverpool.. gua setting semuanya siap-siap, gua bagitau semua, sapa yang perlu main, posisi mana, cara bermain.. as a result, chelsea menang 2-0 ngan liverpool.. pas game tu kan, 1200 sms lotti ni kasi kat gua untuk ucapan terima kasih.. gua pun tak larat nak reply semua, gua reply 3 jer.. next game ni chelsea akan lawan Aston Villa. lotti mintak tolong gua lagi, gua dah setting siap strategi untuk game tu.. jap lagi gua email strategi tu kat lu ya lotti..

tapi gua pelik la..sejak game chelsea liverpool tu, bukan lotti saja asik sms gua, alex ferguson, wenger ngan mourinho pun slalu sms gua..diorang pun nak mintak tolong gua setting untuk team-team diorang..huh, gua belah the blues jer..jadi gua tolong the blues je la..

fyi - gua sekarang tengah sibuk coaching team Tanjong Karang Fc.. ya la Piala Dunia tahun depan jer..gua mesti prepare team terbaiknya, stakat Spain, Italy, France ngan Brazil, gua rasa ngan player gua sekarang mudah-mudah jer gua makan diorang..

15 x 5 = ??:

oranglidi said...

first kan?

oranglidi said...

alamak, lu nih.. menipu biarlah berpada-padanan. haha.

ancelotti tu mende?

faiq said...

peh lu..gua tak abes edit lg, lu dah cmmnt..tq2..mmg hensem la lu..

ancerlotti tu..esk lu g jumpe kwn2 lu yg suke tgk bola..lu tnye sama diorang, siap carlos ancerlotti tu..

lu tnye skali..diorang knl faiq tak..hahaha

--nnt gua cmmnt blog lu,gua mau tido dlu---

aku dan secalit warna said...

aku taknak baca nak komen je:p

piqah SHJ. said...

HAHAHA
alamak lu memang punye cite mmg meletup beb.
gua rase konpem lah tanjungkarang FC menang !

imHepPie said...

apsal aku x paham mende pon neh,,sape neh wuuu

balqissy said...

2 words:
" takleh blah!"
sekian.

sharamli said...

bab kelent0ng n0 1 erk...

Lionel Azry said...

tanjung karang fc sebelah keting gua je..kalau gua nak kick dorang :P

green said...

coach ae..

hak3..

Siti Fatimah Nabihah said...

cet.. berangan. syok sendri tul! hahaha.. ok la tuh! best2 and style

yaziith su anaz said...

glemerla tanjong karang pasni.

shakinah said...

idop tanjong!

huahahaha

meo188 said...

gempak ah ding dong


jom layan komik2 free kat

www.freewebcomic.com

Nurliyana Farhah c(: said...

hahaa, ohhh. padan laa chelsea mng yehh. playmaker die kau laa? ahaa. bagos bagos. teruskn usaha. nih, man U yg bakal mndatang nih. susun strategi lawa lawa aww. kasi belasah teruk teruk. okay? go chelsea go :) hahaa. ingat, menang ann aww :D