Sunday, November 10

Aksi aku dengan anjing

Otw balik sekolah, aku bawa moto perlahan sekitar 50km/j. Aku memacu motor dengan relak sambil layan permandangan. Sedang-sedang khusyuk layan permandangan, tiba-tiba aku dengar bunyi anjing menyalak sebelah. Aku pandang arah bawah, seekor anjing sedang belari seiringan dengan aku.

Aku pandang tepat muka anjing tadi... Anjing tadi pandang aku semula dengan muka kerek. Dalam hati aku yakin, anjing tadi ajak aku lumba 100m. Jadi, aku betulkan tempat duduk dan bersedia untuk memecut. Apabila anjing tadi adil selari berada disebelah, aku mulakan perlawanan dengan memulas laju throtle minyak.

Anjing tadi ketinggalan jauh.

Dari side mirror belah kanan, aku pandang anjing tadi tercungap-cungap keletihan. Aku gelak sorang-sorang atas motor.

"kau ayam wahai anjing", ujar aku dalam hati sambil terus memecut laju
hehe,,

9 x 5 = ??:

the malay male said...

skali moto abis minyak time tu, baru ko tahu... huhu

my name is ivana said...

Motor mcm hang boleh lah speed terus,
Kau bayangkan kalau motor kapcai ja..
Aku perati jer anjing tu kat kaki aku..
Scary dohh, nasib baik selamat.. :P

Tapi kann, macam da baca jerr kat fb..

tenku butang said...

Seronoknya dia buli ayam yeaaa.. eh silap bukan ayam.. anjing... hihihi

Chipsmore said...

tak adil lah ko naek moto pecut gna tayar, anjing gna kudrat kaki je.. :P mna tak kalah. Haha

ma ❥ said...

pastikan lain kali motor hang tak rosak kat tempat anjing tu.. haha dia mesti tunggu hang nak balas balik hehehe

Rapunzel Cikilolo said...

hahaha.

anjing tu saje nak test power...

inche hlovate said...

mesti anjing tu terpikir kalau la gua ade motor jugak haha

husna zahidi said...

hahaha..perasan ko anjing tu tgh mencungap..=P

tahniah ye dpt kalahkan anjing tu..=D

iAmCekbolat said...

akan datang jumpa balik dgn anjing tu . haha bru kau tauuuu .