Saturday, March 1

Kenderaan-kenderaan yang memberi pengalaman hidup kepada aku

Berikut merupakan senarai kenderaan-kenderaan yang tak mungkin hilang dari ingatan aku.

1. Bas paling menyedekahkan nyawa kepada pemandu yang aku pernah naik . Bas yang menghubungkan  Kathmandu(Nepal) dan Syabru Behsi.

Aku pakai bas ni semasa otw nak pergi Langtang National Park kat Nepal. Perjalanan selama 8 jam


2. Keretapi paling rare aku pernah naik dalam hidup. Keretapi yang menghubungkan Beufort dan Tenom Sabah.


Keretapi ini digunakan untuk penduduk kampung pergi kerja. Ada gerabak kena duduk lantai. Sambil otw ke tempat kerja, main kad untuk menghabiskan masa.

3. Perahu yang semakin muak aku naik tetapi kadang-kadang menenagkan jiwa. Perjalanan air dari Kampung Long Tungan menghubungkan kampung-kampung lain berdekatan.


Perahu aku pakai selalu untuk pergi main bola kat sekolah sebelah.

4. Naik motor yang aku rasa paling mencabar dalam hidup setakat ini. Perjalanan offroad dari Miri nak balik sekolah.


Ini biasalah. Nak beli Hilux rasa sayang duit. So terpaksalah layan motor. Tapi syok

7 x 5 = ??:

ewanthology said...

banyak pengalaman hidup ko bro...salute.

smbotak said...

bila tengok gambar, rasa seronok. nak cuba. tapi bila dah hari2 mengadap, mau letih kepala otak...

Chipsmore said...

waaaa... ke nepal buat ap? bercuti?
naek moto tu ke ke sekolah?hebakkk cekgu..

Hanif Idrus said...

Pehhh..kau ni extrem jugak yek..

husna zahidi said...

huh!! pengalaman kemain..

ma ❥ said...

banyak pengalaman.... yang tak semua org boleh merasaaaa

Anonymous said...

Wow, that's what I was looking for, what a data!

present here at this webpage, thanks admin of this web site.


Also visit my site local dentist enfield